Обявиха кога пускат новата Автогара във Варна


Дата: 08/05, 11:45

Кадър Морско око

В началото на юни се очаква да заработи новата автогара във Варна. Това съобщи за Дарик управителят на транспоротния ценетър Веселин Михайлов.

Изграждането на структурата започна през април миналата година и първоначално трябваше да приключи през декември. Поради различни причини обаче откриването на обекта се забави.

Новата автогара се намира непосредствено до сега действащата. На нейно място пък се предвижда да бъде изграден супермаркет.

Новият транспортен център, освен с модерна визия, ще се отличава от старата автобусна централа и с удобствата за пътниците. Сред тях са нощна закрита чакалня, стая за майки с деца, лекарски кабинет и кафене.

Другата новост е, че за леките автомобили ще бъде обособен специален платен паркинг. Той ще бъде от страната на бензиностанцията в неопосредствена близост. В самата автогара няма да се допускат леки коли, посочи Михайлов.

Сградата на градската Автогара във Варна е построена през 1971 година. В края на 90-те години на миналия век е приватизирана. Зданието е типичен представител на модернизма. Малко известен факт е, че сградата е строена по чертежите на Автогара Пловдив-Север, с която са близнаци. След като новата автобусна станция заработи, старата ще бъде съборена, като на нейно място пък се предвижда да бъде изграден супермаркет.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Sky News: Русия вече няма възможност за голям пробив към Харков
Дата: 19/05, 21:42

Изненада с времето в понеделник
Дата: 19/05, 21:35

Американец на 90 години стана най-възрастният човек летял в Космоса
Дата: 19/05, 21:29

Захарова: Русия е готова да помогне за издирването на президента на Иран
Дата: 19/05, 21:20

Аятолах Хаменей: Бог ще върне президента
Дата: 19/05, 21:18

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия