125 кг капачки дариха общинари в кампанията за мединско подпомагане пред Катедралата във Варна


Дата: 20/04, 16:00

Кметът Благомир Коцев се включи в 10-ото издание на най-мащабната благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки „Аз вярвам и помагам“, която се проведе днес пред Катедралния храм „Успение Богородично“. Коцев лично предаде около 125 кг капачки, събрани от общинската администрация. Той беше придружаван и от заместник-кметът Илия Коев. 

Събираме средства за втора детска линейка за малки деца и новородени. Искаме да закупим и нова апаратура и оборудване за детската хирургия, заяви основният организатор на кампанията Владислав Николов. По думите му през миналата година чрез кампанията са събрани 410 000 лева, а задачата за тази инициатива е средствата да достигнат до 1 милион лева. 

На площада, за да подкрепят инициативата бяха Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и началникът на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" флотилен адмирал Боян Медникаров. Чували с капачки носеха и много представители на различни институции, фирми, училища, детски градини, както и хиляди варненци. 

Община Варна е активен партньор в кампанията. В края на месец март пред входа на Информационния център на Община Варна беше поставен контейнер с формата на сърце. Той беше препълнен, а капачките от него – предадени на доброволците. 

„Аз Вярвам и Помагам“ е първата благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки в България, създадена през 2015 г. Досега със средствата от предадените за рециклиране капачки е закупена и дарена медицинска апаратура и оборудване за неонатологични  отделения. Закупени са още специализирана детска линейка и специализиран мобилен пункт за кръводаряване.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Бритни Спиърс официално се разведе
Дата: 03/05, 23:45

Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 03/05, 23:40

Австрийската полиция задържа българин, превозвал нелегални мигранти
Дата: 03/05, 23:29

Откриха батерия в козунак, БАБХ проверява случая
Дата: 03/05, 23:03

България е страната в ЕС с най-ниска очаквана продължителност на живота в ЕС през 2023 г.
Дата: 03/05, 22:47

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия