Любим актьор е прикован на легло от коварно заболяване


Дата: 17/06, 01:20

снимка: pavelandreev.bg/campaign/da-pomognem-na-aktiorat-georgi-staikov

Прикован съм на легло, споделя Георги Стайков, когото всички познават като Ростислав от „Вчера“ и заради него „Клетва“ на Кирил Маричков се превърна в хит

"Хора с увреждания остават без лични асистенти заради забавени с месеци преосвидетелствания от ТЕЛК." Това алармира пред "България Днес" Валентина Тошкова, член на управителния съвет на сдружение "Общност Мостове".

Голяма част от хората, ползващи ТЕЛК, са трудноподвижни или приковани на легло и ако няма кой да ги обслужва, ще имат много проблеми, като може дори да загинат, пише bgdnes.bg.

След като разбрали за проблема, представители на неправителствената организация са изпратили гневни писма до всички заинтересовани институции, но до момента от държавните служители няма адекватна реакция. От Министерството на здравеопазването върнали отговор проформа, който гласял, че ще пренасочат сигнала на неправителствената организация по компетентност. Служител на Министерството на социалната политика и труда се свързал по телефона с представител на сдружението и в неформален разговор потърсил по-подробна информация.

"От агенцията за социално подпомагане все още нямаме отговор", сподели Валентина Тошкова.

По нейни думи случаите на обречените на смърт инвалиди са много и растат с всеки изминал ден. За тях доброволците от "Общност Мостове" научават от потърпевшите, които сами ги търсят за помощ.

"Прикован съм на легло, не мога да ставам", каза преди дни пред "България Днес" любимецът на поколения киномани. За него се грижи кинезитерапевтът Ибрям Хаджиали.

"Животът е такъв, какъвто е, и ние трябва да го приемаме. Никога няма да стана от леглото, но поддържам духа си и интелекта си живи и бодри", каза още актьорът от шедьовъра "Вчера".

Непримирим, изключително ерудиран, с чест, достойнство, гордост и борбен дух, като героя си от филма "Вчера", Георги Стайков не хленчи, не се оплаква, не търси съжаление, не пада духом и е реалист: "Няма човек, който да се е измъкнал от множествената склероза. Аз няма да съм изключение".

Приятели, актьори, почитатели и добри българи се включиха в дарителската кампания "Да помогнем на актьора Георги Стайков" на линка pavelandreev.bg.

В нея дарение са направили режисьорът Владимир Щерянов, Николай Зиколов, актьорите Валентин Ганев и Мариан Бачев и много други приятели и почитатели на Стайков.

Дарителската кампания е активна още 199 дни и всеки, който има желание и възможност, може да се включи в набирането на средства за големия български актьор в нужда Георги Стайков и да напише в платформата своето пожелание към него.

"Успех, Великане! Дано да успеем да ти помогнем по начина, по който ти ни помагаше като актьор! Поклон!", е написал дарителят Добрин Маринов в платформата.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ето къде ще има проблем с водата във Варна
Дата: 26/06, 09:25

Парламентът гласува оставката на Филиз Хюсменова
Дата: 26/06, 09:22

Карбовски извади скелет и съсипа водещите на "Евро 2024"
Дата: 26/06, 09:19

Акад. Денков: Премиерът Главчев избяга от изслушване в парламента
Дата: 26/06, 09:09

Днес в 10 часа пред Окръжен съд Варна се изправя Иван Портних
Дата: 26/06, 09:08

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия