Ако закъсали румънци на пътя ви предлагат златен пръстен за стотинки, не се връзвайте


Дата: 14/05, 09:32

Редактор: Юлия Георгиева, кадри Нова тв

По данни на полицията група румънски измамници гастролира в района на Пловдив от около седмица. Придвижват се с различни автомобили. Спират на магистралата, казват, че са закъсали, а нямат пари за бензин и искат кеш срещу златен пръстен. Ужилените вече са десетки.

Мен ме спряха на пътя като махаха за помощ. Бяха спрели на шосето и аз отбих като един културен човек да видя какво им се е случило, да им помогна, ако мога. Като си отворих вратата първо хвърлиха този пръстен. Казаха, че са си забравили парите. Говореха на развален руски. На пръстена има печати. 

Това разказа пред Нова тв потърпевшият от измамниците Желязко Желязков. 

Аз просто спрях, за да помогна. Казаха ми, че са закъсали. Единият започна да плаче. Каза, че майка му е починала, а е забравил дебитната си карта на някаква бензиностанция. Предложих му да се качи в колата и да отидем до бензиностанцията, за да си я върне. Тогава той свали пръстена от ръката си. Дадох му 100 лева, разказва той.

Отворих си портфейла и в този момент той си тръска ръката да си свали часовника и ми вика, че бил Ролекс. Дръпна ми парите, хвърли часовника, простена остана на седалката и изчезнаха. Даже за малко катастрофа да направят. Това стана малко преди кръговото за Куклен, разказва човекът.

Аз само един човек видях, но явно са били двама. Много бързо се качиха в колата си и за секунди изчезнаха. В аварийната лента бяха спрели. Аз исках 100 лева да дам, а той ми дръпна парите - общо 575 лева. Той направо ги дръпна, аз не съм ги давал. Исках само 100 лева да дам за помощ. Опитах се да ги настигна, но не успях, коментира той. 

За мен това е чист грабеж, не измама. Отидох в заложна къща и момчетата погледнаха печатите и казаха, че това е оригинален печат за 18-каратово злато. Като направиха проби на пръстена обаче, казаха, че това не е злато. Казаха, че имат още 5-6 пръстена такива от последните две седмици. То е ясно, че часовника е менте, коментира той.

Сега обикалям пътищата и търся автомобила. Намеря ли ги, тежко им, коментира той.

Още не съм ходил в полицията. От срам. Вижте ме. На тази възраст, а ме вързаха като дете, посочи той.

Преди дни групата попаднала на цивилен полицай. Мъжете му предложили златен пръстен. Казали, че струва 500 евро, но щели да му го дадат за 200 лева, ако им помогне. Вместо пари обаче, на ръцете им щракнали белезниците. 

И от прокуратурата, и от полицията призовават хората, които са станали жертва на такава измама, да подадат жалба, за да може всички от групата да бъдат задържани и осъдени.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Топ 7 позитиви на белите зъби
Дата: 28/05, 21:50

Запомнете тези четири дати през юни и внимавайте във въпросните дни
Дата: 28/05, 21:45

Благой Цицелков разкри за лична трагедия
Дата: 28/05, 21:32

Българин е похарчил 2 600 лева за бургери
Дата: 28/05, 21:30

Борислав Гуцанов: На крачка от световен конфликт сме
Дата: 28/05, 21:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия