Тежко поражение на "Вагнер" в Африка, десетки руски бойци са убити при засада от бунтовници туареги


Дата: 28/07, 18:39

Кадър Грей зон

Руски наемници от ЧВК "Вагнер", сражаващи се на страната на правителството на Мали, са попаднали в засада и десетки от тях са били убити. Сред убитите е и авторът свързания с руската наемническа групировка канал в Telegram Grey Zone, пише "Новая газета-Европа", като се позовава на свой източник, предаде Гласове.

Няколко руски военни блогъри твърдят, че най-малко 20 членове на "Вагнер" са били убити при засада в северната част на Мали, близо до алжирската граница. Според източника на "Новая-Европа" са били убити около 25 наемници.

В социалните мрежи се разпространяват видеоклипове, в които се виждат много загинали мъже, като част от тях са бели. Точният брой на убитите обаче все още не е известен. За разгрома на наемниците съобщава и Ройтерс, като се позовава на изявление на туарегските бунтовници от Националното движение "Азауад". Според руски канали в Telegram сред загиналите е и авторът на канала Grey Zone (известен още като "Петстонтия", боен позивни "Белий").

"В резултат на нападение от страна на една от групировките в Мали са убити служители на ЧВК "Вагнер", движещи се в конвой заедно с правителствени войски. Някои от тях попаднаха в плен, откъдето вече започнаха да ги изтеглят - пише руският военен блогър Семьон Пегов, известен под псевдонима War Gonzo.

Смъртта на автора на Grey Zone е потвърден от източника на "Новая-Европа": "Създателят на Grey Zone е бил на договор в ЧВК, не са могли да им помогнат от небето заради пясъчна буря. Някой е дал на бунтовниците информация за движението на конвоя. Вероятно това са местни жители", казва той.

За смъртните загиналите съобщават също и Baza, както и руските провоенни канали Departamente и "Архангел спецназа". Руската пропагандистка и бивша помощничка на председателя на Думата Вячеслав Володин Анастасия Кашеварова също пише, че в Мали има "много загинали и пленници" от ЧВК. "Това наистина е вярно, в Мали има много убити и пленени наши момчета, момчета от "Вагнер". Попаднали са в засада. И тази фаталност си има и име, и фамилия, и известен позивни, и дори звезда на Герой на Русия", пише тя.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Художници с резачки се събраха в Самоков на фестивал
Дата: 08/09, 13:15

Камера показа последните секунди преди фаталния удар в стълба в Русе
Дата: 08/09, 13:12

Джо Лин Търнър: България има всичко, с Мая мислим да си купим къща край този град
Дата: 08/09, 13:08

Мотористи подлудиха български град, не оставят хората да спят
Дата: 08/09, 13:05

Синоптикът Матев би тревога: Идват нови непознати болести
Дата: 08/09, 13:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия