Медведев: Дуров направи фатална грешка, че избяга от нас


Дата: 25/08, 13:52

Кадър ФБ

Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че Павел Дуров е сгрешил, като е избягал от Русия и е смятал, че никога няма да му се наложи да сътрудничи на службите за сигурност в чужбина.

Медведев разказа за своя среща с Дуров преди няколко години, когато му обяснил, че ако не иска да сътрудничи на правоприлагащите органи, ще има проблеми във всяка страна.

По думите му основателят на Телеграм е „извършил фатална грешка“ като е напуснал Русия, за да стане „гражданин на света“, тъй като за Запада той все пак ще си остане „опасен руснак“.

Междувременно руското посолство във Франция поиска консулски достъп до арестувания снощи милиардер Павел Дуров, който е руски гражданин, предаде БТА. Дипломатите са поискали правата на Дуров, който беше задържан в личния си самолет снощи, да бъдат гарантирани.

В съобщението се посочва, че Франция досега е избягвала да се ангажира със ситуацията с Дуров. Руските дипломати вече са в контакт с адвоката на милиардера, предаде Ройтерс.

„Ние веднага поискахме френските власти да обяснят причините за този арест и изискахме неговите права да бъдат гарантирани и да ни бъде предоставен консулски достъп до него. До момента френската страна все още отказва да сътрудничи по този въпрос“, коментираха от посолството.

Павел Дуров беше задържан на летище Бурже край Париж снощи. Според първоначалните данни причина за ареста му е недостатъчното модериране на съдържанието в Телеграм. Местните медии съобщават, че заради това могат да му бъдат повдигнати обвинения, свързани с тероризъм, наркотрафик, измами, детска порнография и насърчаване на тероризма.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В петък 13-и имен ден празнува име значещо дрян
Дата: 13/09, 10:44

Натали Трифонова разкри кой е мъчителят в живота й
Дата: 13/09, 10:40

Асен Василев: Борисов да спре да се крие из храстите!
Дата: 13/09, 10:37

В Петък 13-и НИМХ би тревога: Жълт код за значителни валежи, гръмотевици и силен вятър!
Дата: 13/09, 10:23

Важно за всички с коли на лизинг
Дата: 13/09, 10:16

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия