Правителството отпусна помощ от 300 лева за отопление на осем целеви групи


Дата: 30/11, 12:15

Снимка: Булфото

Еднократна финансова помощ за отопление в размер на 300 лева, предназначена за осем целеви групи, бе отпусната от правителството за осем целеви групи. Това обяви на брифинг в Министерския съвет служебният вицепремиер по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров. 

„На днешното заседание Министерският съвет прие една допълнителна нова мярка за подкрепа на лица и семейства, които получават подкрепа от държавата на други нормативни основания, но към този момент не са получили целева помощ за отопление поради неотговаряне на подоходните критерии, които се отпускат по основните програми“, поясни той. 

Право на тази помощ ще имат: семейства, които получават месечни помощи за дете без право на наследствена пенсия от починал родител; семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане до 18-годишна възраст или до завършване на средно образование; семейства, които получават подкрепа за деца, настанени в семейство на родни или близки, или в приемно семейство; лица, които през тази година са подкрепяни в резултат на природни бедствия; ветерани от войните и военноинвалиди.

По думите на вицепремиера мярката ще достигне до около 50 хил. домакинства, които не трябва да подават документи в Агенцията за социално подпомагане, защото са вече идентифицирани, а помощите ще им бъдат отпускани по облекчена процедура до края на тази година. 

Това е трета мярка в рамките на политиката на правителството към рисковите групи. Около 370 – 380 хил. души през този отоплителен сезон са ползватели на подкрепата, която оказва държавата, уточни Лазар Лазаров.

„През тази година правителството реализира редовната си програма за целево енергийно подпомагане. С 623,55 стотинки целева помощ за този отоплителен сезон са подкрепени почти 302 000 души. Продължава обработката на документи“, коментира още вицепремиерът. 

Лазаров припомни, че в края на октомври правителството предприе втора мярка в областта на целевото подпомагане за отопление и одобри допълнителен ресурс към бюджета на Министерството на труда и социалната политика за оказване на подкрепа на лица и семейства, чийто доход надвишава определения доход за подпомагане с помощи за отопление с до 40 лева. Към този момент почти 10 000 са лицата, които са подкрепени с 400 лева. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Горя нерегламентирано сметище на улица "Кръстец" в Русе
Дата: 28/03, 17:36

Проф. Пламен Киров с прогноза кой ще заеме поста служебен премиер
Дата: 28/03, 17:22

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на „Капитан Андреево“
Дата: 28/03, 17:11

Ники Станоев коментира Тръмп: Той е актьор еквилибрист
Дата: 28/03, 17:04

Полицията в Бургас издирва собственика на голяма сума пари
Дата: 28/03, 17:02

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия