Социолог: Ниската избирателна активност може да произведе доста изненади на изборите


Дата: 03/05, 08:55

Снимка: Булфото

Ниската избирателна активност може да произведе доста изненади на изборите. Това заяви социологът Марчела Абрашева в ефира на NOVA NEWS.

Тя прогнозира, че предизборната кампания за част от партиите ще мине в говорене за продължаването на промяната в страната. "Тази тема ще е една от основните, няма да бъде пренебрегната. Тя продължава да доминира в политическото пространство в последните пет години. За избирателите на ПП-ДБ това ще бъде основната тема", отбеляза тя.

По думите ѝ на политическата сцена се появяват нови лица, но не и нови послания, особено в лявото пространство.

Хората искат нови лица, нови партии, но за да бъде реализирано това, трябва да се появат нови послания. Засега не виждам нещо ново, като изключим екзотичната комбинация от антиевропейски партии, които искат изключването на България от ЕС и НАТО, уточни Абрашева.

Служебният кабинет на президента Румен Радев беше критикуван с основание, че взима стратегически решения, които не му се полагат. Сега в този вариант служебният кабинет на Димитър Главчев прави същото, въпреки че основната му мисия е да проведе честни избори, смята още Абрашева.

Тя посочи, че покрай скандала с частната детска болница за пореден път е станало ясно, че служебното правителство на Главчев не е политически независимо, изтегляйки правителственото решение за строежа ѝ.

Сега имаме едно нещо, което е хем служебно, хем политическо правителство, което се съобразява с политическите желания на партиите. Не съм убедена доколко професионалисти биха искали да бъдат министри в такъв кабинет. На здравния министър дори не му бе дадено правото на мнение по казуса с частната болница. Не изглежда това правителство да работи в рамките на правила и програми, коментира Абрашева.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пожар изпепели къща край Пловдив
Дата: 18/05, 01:17

Хампарцумян: Тези, които купуват жилище за инвестиция, може да загубят много пари
Дата: 18/05, 01:03

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 18/05, 00:50

18 май - Международен ден на музеите
Дата: 18/05, 00:34

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 18/05, 00:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия