Васил Терзиев: София не заслужава да прилича на гето с надраскани фасади


Дата: 18/05, 13:45

Снимка Булфото

Кметът на столицата обяви каква важна промяна планира.

Разговорите ми с хора, те най-често споделят, че драсканиците по сградите, липсата на осветление, разбитите тротоари и дупките по улиците са това, което очакват да се промени в града.

Това заяви кметът на столицата Васил Терзиев, предаде БГНЕС.

„София не заслужава да прилича на гето с надраскани фасади. Този ангажимент поех още в кампанията. Отношението към София да е различно, градът да бъде чист, подреден и зелен.

Докато основният публичен разговор е размяна на политически обвинения, грижата за града и изпълняването на обещания не спират“, каза Терзиев.

Той заяви, че вече са започнали с почистването на едно от емблематичните за София места - Националния дворец на културата. Кметът обеща да се възстанови вида на характерния врачански камък, с който е облицован НДК и който до този момент отговарящите за поддръжката фирми не са успявали да почистят. „Върху него периодично са нанасяни пластове фасадна боя, за да заличат драскането със спрейове и замърсяването. Проведохме разговори с ръководството на НДК и се разбрахме заедно да върнем приветливата среда около най-оживеното място в града, където всекидневно се провеждат събития и концерти, идват хора от цялата страна, а децата на София се събират, играят, общуват“, заяви Терзиев.

Той обеща да продължи почистването и на загрозените подлези, стени и фасади на обществени сгради. „Да рисуваш със спрей върху фасадите на обществени и жилищни сгради може да бъде изкуство, но може и да е обикновен вандалски акт. Разликите между графити и драсканиците са видими. Искаме да ограничим вандализма и да развием изкуството, и то да бъде част от облика на града ни. Да превърнем София в столица на градското изкуство“, добави Васил Терзиев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Meteo Balkans: Жеги и гръмотевици очакват Балканите през следващите 72 часа
Дата: 02/06, 02:00

Дани Карвахал счупи рекорд с гола си във финала на Шампионска лига
Дата: 02/06, 01:57

Известният турски медикален онколог доц. д-р Айхан Мурат ще провежда безплатни консултации в София на 7 юни 2024 г.
Дата: 02/06, 01:30

Светлана Енчева – от мечта до реализиран интериорен дизайнер
Дата: 02/06, 01:20

Радев: Свободата не е традиция, тя е отговорност и позиция
Дата: 02/06, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия