Кирил Петков: ПП-ДБ се събираме да решим дали да не поискаме оставката на Росен Желязков


Дата: 17/04, 15:15

Снимка Булфото, архив

ПП-ДБ се събираме да решим дали да не поискаме оставката на Росен Желязков. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в кулоарите на парламента по повод рокадите в служебното правителство, предаде репортер на "Фокус". 

"Хора с толкова много политически опит направиха толкова много грешки толкова бързо. За една седмица да дадеш доверие на двама министри, а след това да ги оттеглиш, да имаш министър-председател, който чува от политически лидер коментар, а в следващата минута реагира, а след това политическият лидер, в случая Бойко Борисов, да каже "Това беше чиста случайност", мисля, че даже е леко хумористично", заяви Петков. 

По отношение на служебното правителство той каза, че нищо не задължавало Главчев да иска оставката на двама министри след реакция на Борисов. Той призова президента да поиска има ли обективни факти за искането на тези оставки. 

Той коментира и казуса с управителя на НЗОК, който възникна днес, и гласуването на неговата оставка от парламента. 

"Една по-сериозна грешка, която се случи днес, беше от председателя на Народното събрание, да имаш човек (бел. от ред. - управителят на НЗОК Станимир Михайлов), който да не го изслушаш, въпреки че оставката му е в ръцете", каза още той. 

Кирил Петков каза, че с удоволствие би подкрепил вота на недоверие, но той не бил конституционнообоснован, въпреки това обаче от ПП-ДБ обмисляли свои варианти за контрол върху служебното правителство. 

"В момента мислим абсолютно една идея всички изслушвания на министри да не спрат и по време на предизборната кампания", заяви Петков. 

В ПП-ДБ се обсъждало дали да не бъде поискана оставката на председателя на Народното събрание Росен Желязков: "Събираме се днес цялата коалиция и ще решим дали това поведение е достатъчно основание да му се поиска оставката".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Варненец нае градинар на къщата си и той го обра и разпродаде вещите му
Дата: 30/04, 15:39

Големият Панчо Панайотов се нахъса за победа в „Капките": Изгоних демоните си!
Дата: 30/04, 15:35

Въоръжен с меч мъж вилня в Лондон, има убито дете и тежко ранени полицаи
Дата: 30/04, 15:30

БМВ засече в бус-лентата автобус на "Цариградско шосе" в София
Дата: 30/04, 15:22

По-ниски цени за столичния градски транспорт от утре
Дата: 30/04, 15:14

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия