Две партии са поискали ЦИК да заличи регистрациите им за изборите


Дата: 07/05, 15:33

Снимка Булфото, архив

Подготовката на изборите върви нормално и в срок, каза на брифинг заместник-председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева. 

Днес изтичат доста важни срокове. Единият от тях е, че всички партии, коалиции, инициативни комитети, които са регистрирани за участие в изборите за Европейски парламент и Народно събрание, следва да подадат документи до 17:00 ч. за регистрация на кандидатските листи. За членове на Европейския парламент - в ЦИК, а за народни представители - в районните избирателни комисии. Днес трябва да приключи регистрацията на самите кандидатски листи, припомни Матева, цитирана от Труд

До момента в ЦИК за членове на Европейския парламент документи за регистрация са подали 24 партии и коалиции и един инициативен комитет, издигнал независим кандидат. Подадена е и подписка, която се проверява. След като се върне резултатът от проверката, ще бъде взето съответно решението за регистрация, посочи още заместник-председателят на ЦИК. 

Росица Матева посочи, че на сайта на ЦИК има подраздел „Кандидатски листи“, където е публикувана информация за всички регистрирани кандидати. 

Листите се обновяват непрекъснато. В момента, в който се вземат решения, се публикуват на нашата страница, каза тя.

До момента имаме подадени заявления от две партии за заличаване на регистрацията. Едната е партия „Правото“, която е регистрирана и за двата вида избори, другата е „Републиканци за България“, която е регистрирана само за участие в изборите за Народно събрание. Днес следобед ЦИК ще се произнесе по тези заявления, каза Матева. 

На 8 май от 16:00 ч. ще бъде изтеглен жребият, с който ще се определи номерът на всички партии и коалиции, както и независими кандидати, регистрирани в ЦИК за членове на Европейския парламент, с който ще участват в бюлетината. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хороскоп за 20 май понеделник: Да не пие кафе зодия
Дата: 19/05, 18:24

Зрителите на "Аз обичам България" бесни: Алекс и Сашо минават всички граници и не се траят
Дата: 19/05, 18:19

Опит за преврат в най-богатата на ресурси страна в света: Атакуваха президента
Дата: 19/05, 18:14

Уикенд: Опит за убийство Петьо Еврото в Белград
Дата: 19/05, 18:101 Коментар

Извънредно: Изчезна президентът на Иран след инцидент с хеликоптер
Дата: 19/05, 18:04

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия