Върнаха у нас българче, изоставено от родителите си в Украйна


Дата: 30/11, 19:28

Снимка Pixabay

Върнаха у нас изоставено в Украйна българче: 

Детенце на година и половина, с българско гражданство, но изоставено от биологичните си родители в Украйна, е било върнато у нас със съдействието на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), Министерството на външните работи (МВнР) и Агенцията за социално подпомагане (АСП), пише news.bg.

Детето е изоставено веднага след раждането си, като биологичните родители са представили нотариално заверено съгласие да бъде дадено за осиновяване.

Държавната агенция за закрила на детето е уведомена за случая от посолството на Република България в Украйна, включително и за това, че органът за настойничество и закрила в град Киев не може да предприеме мерки и да полага грижи за детето. В условията на война в страната не може да се гарантира неговата безопасност.

Детето от Украйна е било придружено от социален работник от Дирекция "Социално подпомагане" - Русе, медицинско лице, осигурено от Сдружение "Еквилибриум" и с подкрепата на международната организация А"21".

Детето ще бъде настанено в подходяща социална услуга.
 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Две деца загинаха след като автобус се вряза в детска градина в Монреал
Дата: 09/02, 00:52

Меси и "Пари Сен Жермен" аут от купата на Франция
Дата: 09/02, 00:30

9 февруари 1895 г. – Ражда се волейболът
Дата: 09/02, 00:13

Фаворитът на докторите работи
Дата: 09/02, 00:10

Българка с пет деца е блокирана в Турция
Дата: 08/02, 23:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2023 | Пълна версия