Домусчиев: Гласът на жените предприемачи остава нечут, време е това да се промени


Дата: 18/05, 12:09

Снимка Булфото

Кирил Домусчиев обяви важна новина за българските бизнес дами.

Дори днес гласовете на жените предприемачи остават нечути, а историите за жените лидери във водещи за мъжете индустрии са вдъхновяващи. Това заяви бизнесменът и председател на най-голямата работодателска организация КРИБ Кирил Домусчиев по време на срещата на учредената от Бил Клинтън "Глобална инициатива на Клинтън" (Clinton Global Initiative – CGI).

Той е домакин на срещата, която се провежда в НДК, както и съосновател на Domuschiev Impact, която е партньор на CGI и беше водещ спонсор на срещите на инициативата през 2022 г. и 2023 г. в Ню Йорк. Домусчиев е също и член на Консултативния съвет на инициативата на бившия президент на САЩ, пише novini.bg.

Срещата в София е част от "Пътя към септември" на CGI - целогодишни срещи за установяване на нови партньорства и намиране на начини за решаване на неотложни глобални проблеми. Финалът на срещите е в Ню Йорк на 23 и 24 септември.

Тазгодишната тема на форума "Разчупване на бариерите: Инвестиране в жени предприемачи" е фокусирана върху подкрепата на глобалния напредък на жените лидери в частния и публичния сектор. Сред участниците в срещата са бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън, президентката на Косово Вьоса Османи, Чери Блеър - съпругата на бившия британски премиер Тони Блеър и основателка на Фондация за жените "Чери Блеър" и други. 

Домусчиев подчерта, че днешното събитие е призив за действие, призив за разнообразие, призив за промяна. 

Гарантирайки, че гласовете на жените предприемачи ще бъдат чути, ние отключваме нови възможности. Преодоляването на разликата между половете ще даде тласък на икономиката с 3 трилиона долара. Така че нека заедно да проправим пътя към едно по-добро утре, призова Домусчиев при откриването на форума.

А за бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън, която присъства на събитието каза, че с нейната всеотдайна служба и многобройните ѝ постижения предизвиква пътищата и проправя пътя за жените без ограничения. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Meteo Balkans: Жеги и гръмотевици очакват Балканите през следващите 72 часа
Дата: 02/06, 02:00

Дани Карвахал счупи рекорд с гола си във финала на Шампионска лига
Дата: 02/06, 01:57

Известният турски медикален онколог доц. д-р Айхан Мурат ще провежда безплатни консултации в София на 7 юни 2024 г.
Дата: 02/06, 01:30

Светлана Енчева – от мечта до реализиран интериорен дизайнер
Дата: 02/06, 01:20

Радев: Свободата не е традиция, тя е отговорност и позиция
Дата: 02/06, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия