69-годишен германец е единственият "кален пощальон" в света


Дата: 01/10, 00:23

Кадър Нова ТВ

 

Пощата не се движи, когато отливът не е достатъчно нисък.Тогава Кнутсен не доставя. Приливите определят графика. Докато вълните са високи, пощата няма да пристигне. Шест часа по-късно, тинестите равнини, известни като „ват”, са извън морето.

Морското дъно е проходимо и пощальонът излиза на работа.Мъжът е официално назначен от германската пощенска служба Дойче Пост. „Винаги опаковам пратките. Може да завали. Раницата не е напълно водоустойчива. Взимам колкото мога, понякога оставям по-обемистите пратки. Ако поръчват хладилник, ще им трябва кораб”, разказа Кнут.

Приложение му помага да реши какво ще облече. Когато е възможно, кнут ходи гол до кръста. Това е стилът му. Кнут редовно води летовници по своя маршрут. Местните рядко се включват. Гостите оглеждат хоризонта и се питат „къде отиваме”. Отговорът е: малкият остров Сюдерок.

„Дължината му е около 6 километра. Оставаме един час и се връщаме обратно. Ще изминем тези километри за час и половина. Ако имаме късмет, няма да ни намокри. Обикновено потъваш до глезените”, каза Кнут. Калният пощальон обича да ходи сам. Не той моли хората да се включат, разказва Нова нюз.

Жителите на северното крайбрежие говорят единственият регионален език в страната, наречен Платв-Дойч. Туристите са резервирали екскурзия през калните равнини и сега вървят към северно море.

Пелворм е обект на световното природно наследство на ЮНЕСКО, магнит за туристите и дом на Кнут Кнутсен. Няма съмнение, че островът е равнинен. Кравите пасат по ливадите, а фарът е важен за корабоплаването.

Идилични къщи са разположени в селца с любопитни имена. Има много вятър и още повече овце. Те са повече от хората. Може да видите и църква от 13 век с пречупена камбанария, както и исторически орган.

Туристите най-сетне виждат земя и нямат търпение да изсушат краката си. Кнут Кнутсен разказва на гостите си за миналото на региона. „Роден съм тук. Тогава все още имаше акушерка. Израснах на острова. Ходих на континента за малко, но се върнах. Пелворм беше наистина много красив. Хората, които идват сега, са различни. Тогава туристите бяха много красиви. Тогава туристите взимаха топка, слизаха на плажа и се радваха на слънцето”, разказва Кнут.

Когато предшественика на Кнут се оттегля, той не се поколебава да поеме поста на „кален пощальон”.„Тук няма коли, няма градски шум. Можеш да чуеш птиците – да се радваш на песента им”, споделя мъжът.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хакатон EIT Food Challenge Lab 2024 България 25-26 октомври 2024 г.
Дата: 01/10, 02:10

Георги Иванов обяви промени в БФC
Дата: 01/10, 01:57

1 октомври 1888 г. Основан е Софийският университет „Св. Климент Охридски”
Дата: 01/10, 01:48

Операция „Евакуация“: България работи с НАТО и САЩ по извеждането на сънародниците ни от Ливан
Дата: 01/10, 01:37

Грози ни опасност. Не си играйте със здравето
Дата: 01/10, 01:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия