Бойко Рашков: Прокуратурата е политическа собственост на ГЕРБ


Дата: 30/11, 20:16

Снимка Булфото, архив

Рашков обясни защо не се е явил на разпита за "Хемус": 

Според Бойко Рашков „Прокуратура е станала политическа собственост. Ръководството на ГЕРБ си избира главните прокурори в България, въпреки че трябва да е независима.”

В интервю по bTV Бойко Рашков оправи обвинения към Бойко Борисов. Според Рашков Борисов е  казал поредната лъжа, тъй като според документи мигрантският натиск през страната ни не е спирал. Рашков подчерта, че няма държава, която да има външни граница на ЕС и през която да не преминават мигранти. 

Според Рашков самохвалството е част от природата на Борисов. Рашков попита риторично: "Щяха ли да правят това преградно съоръжение в такъв случай, ако нямаше мигрантски натиск?" Преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че по негово време в страната ни е имало нулев мигрантснки натиск. 

Рашков уточни, че предишното правителство е трябвало да поправи оградното съоръжение, което е било в окаяно състояние. Той посочи, че отделните участъци не са били поддържани от областните управители, а средствата не са използвани по предназначение. Затова предишното правителство е поискало оградата да бъде стопанисвана от МВР. 

Бившият вътрешен министър разясни, че направеното преградно съоръжение не може да спре мигрантския поток, защото може да бъде преодоляно с подръчни средства. Той даде пример със по-солидните преградни съоръжения от бетон в Гърция и Турция, които са изградени на по-ниски цени. 

Бившият вътрешен министър коментира и казуса с ремонта на АМ „Хемус“ и разкритите финансови злоупотреби. Разследванията за тях бяха започнати докато той бе вътрешен министър. Към момента има девет овиняеми.

Рашков посочи, че е бил поканен в Софийска градска прокуратура в качеството си на министър на вътрешните работи по същия казус. Той каза, че стои зад обясненията, които тогава е дал, но не намира смисъл да ги повтаря отново пред друг прокурор, защото според него сегашният не познава материалите по делото. Според Рашков по този начин: "Прокуратурата злоупотребява със своите правомощия като привиква човек по един и същи въпрос.“ Така мотивира своето неявяване в прокуратурата.

Рашков посочи, че парите са минавали през една банка, а след това са заминавали в неизвестна посока. Той посочи, че с тези пари са строени луксозни имоти.“

Рашков добави: "Нашата прокуратура е станала политическа собственост. Ръководството на ГЕРБ си избира главните прокурори в България, въпреки че трябва да е независима. Ако прокурорите имат малко свян и срам, няма да припяват така на ГЕРБ."


 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Безплатни консултации на 16.12.2023 г. в София, с проф. д-р Гюнтер Хафъз и проф. д-р Айшенур Хафъз, специалисти по уши, нос, гърло и хирургия на глава и шия
Дата: 08/12, 04:00

Дъждът се премесва със сняг в петък
Дата: 08/12, 04:00

Мария Златева и Купи в България с Коледна благотворителна кампания за възрастните в неравностойно положение
Дата: 08/12, 03:50

САЩ не са дали краен срок на Израел да приключи операцията в Газа
Дата: 08/12, 03:00

Коледна селекция от смарт часовници с до 80% намаление от А1
Дата: 08/12, 02:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2023 | Пълна версия