Манолова: В сглобката се биеха за власт и забравиха за хората


Дата: 27/04, 18:56

Снимка: Булфото, архив

Мая Манолова разкри причините да се обедини с Ваня Григорова за предстоящите избори.

"Ние сме последователни, бяхме зад Ваня Григорова и на местния вот. Защо обаче другите леви партии не са с нас? И двете искаме да защитим обикновените работещи хора, биткаджии сме. Възнагражденията и правата на работниците са каузи, които и двете поддържаме. Битката срещу монополите и нормалния живот на домакинствата също. В следващото НС ще имаме силна парламентарна група от хора с биографии, каузи и собствено мнение", заяви председателят на "Изправи се.БГ" Мая Манолова в ефира на "Офанзива с Любо Огнянов". 

Според нея трябва да се направи ревизия на "безобразията и кражбите на "сглобката". "Биейки се за власт, постове и пари, забравиха за народа. Левицата не спря "сглобката", а десницата направо скочи в скута на Борисов и Пеевски", смята тя. 

По думите ѝ формацията "Солидарна България" няма да се събере с никой, който е бил част от "сглобката". "Ние, за разлика от ПП-ДБ, не предадохме протестиращите през 2020 г., участвайки във властта. Партията им осребри недоволството си срещу Борисов, но после се коалира с него. С Григорова имаме огромно количество работа за вършене, много битки да водим. Сформираме много силен екип, синдикалисти, експерти, граждански активисти, хора с кауза", разкри Манолова. 

Тя разкри и някои от приоритетите на формацията. "Ситуацията за домакинствата е тежка. Трябва приемем закони за хората, тотално игнорирани от партиите в НС, както и да въведем таван на надценките на храните. Цените на битовите сметки трябва да са поносими, таван трябва да се сложи и на банковите такси, както и колекторските фирми да се урегулират", коментира тя.

Манолова нарече "пародийна" битката на бившите партньори от некоалицията. "Те са готови отново да се прегърнат, а има и нови кандидати да влязат в "сглобката". Не се стремим към постове, ще търсим подкрепа за законопроектите, които са в полза на хората", категорична е тя. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Фаджоли отново се разкая заради хазартната си зависимост
Дата: 10/05, 01:42

Задържаха 51 336 шампоана менте на "Капитан Андреево"
Дата: 10/05, 01:15

Олимпиакос си заслужи мечтания финал в Атина
Дата: 10/05, 01:01

Разработиха нов вид витамини
Дата: 10/05, 00:50

Байер (Леверкузен) е финалист в Лига Европа
Дата: 10/05, 00:48

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия