Продължава ремонта на неработещите асансьори и платформите за хора с увреждания в подлезите на Варна


Дата: 19/08, 13:52

Булфото

Продължава поетапното възстановяване на неработещите асансьори и платформите за хора с увреждания и детски колички в подлезите и пасарелките. Възстановени са 8 асансьора, както и 23 от общо 55 платформи, докладваха по време на днешната оперативка при кмета Благомир Коцев представители на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустройство“ към Община Варна, съобщиха от общинската пресслужба.

В края на всяка седмица обслужващата фирма изготвя доклад за състоянието и предстоящите ремонтни дейности по асансьорите и платформите. Те се извършват на база ежеседмични огледи и зависят от необходимите резервни части, припомниха от ресорната дирекция.

През тази седмица се работи за отстраняване на проблемите на асансьорите по бул. „Васил Левски“, където се отводняват шахтите на съоръженията. Практиката показва, че където има монтирано видеонаблюдение на асансьорите, няма вандалски прояви, споделиха експертите. По техни данни, често в резултат на вандалски прояви има открадната захранващи кабели, счупени управляващи панели, оградни пана и други. За пример бяха дадени асансьорите на пасарелката в кв. „Аспарухово“, където след поставянето на камери, асансьорите работят почти без повреди.

Община Варна призовава гражданите да пазят съоръженията, тъй като поддръжката е скъпа и се заплаща от бюджета, както и да бъдат бдителни по отношение на вандалски прояви и при нарушения да подават сигнали на телефон 112 или на телефон 052/820 112 при дежурния служител. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Делото "Дебора": Очаква се да говори ключов свидетел
Дата: 12/09, 07:13

Баневи застават отново пред съда
Дата: 12/09, 07:05

Северна Корея изстреля серия от балистични ракети
Дата: 12/09, 07:00

Синоптик зарадва туристите с новина за морската вода
Дата: 12/09, 06:47

Строителството на първата турска атомна централа се забавя
Дата: 12/09, 06:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия