Арестуваха убиеца на украинеца на Св. св. Константин и Елена. Не казват националността му


Дата: 13/05, 14:28

Булфото

Убиецът на 52-годишния украински гражданин, който беше застрелян миналото лято в курорта Св. св. Константин и Елена, е задържан. Става дума за 42-годишен чужденец, чиято националност към момента не се разкрива.

Това стана ясно на брифинг пред медии от окръжния прокурор Красимир Конов и шефът на варненската полиция Андрей Ангелов, предаде репортер на Moreto.net.

Вероятният извършител е установен около седмица след деянието още през миналата година, но се оказало, че вече е извън страната и се намира в Германия.
 

"Поради законодателни промени тогава бе невъзможно предаването му на българските власти. След настъпилите законодателни промени в края на миналата година това се промени. На 7 февруари 2024 година мъжът бе задържан в Германия от партньорите ни от ЕС и на осми май бе предаден на българските власти", каза Конов.


След предаването му на българските власти наблюдаващият прокурор е внесъл искане за взимане мярка за неотклонение "задържане под стража". Самото производство е било на десети май. Съдът е определил исканата мярка. Заподозреният е пребивавал в страната няколко дни преди да извърши убийството. За кратко време у нас е била и жертвата на престъплението. Обвинението е за предумишлено убийство по особено мъчителен за жертвата начин със средства опасни за живота.

Стана ясно, че има установена връзка между извършеното убийство и опожарената по същото време кола във "Виница". На този етап не може да бъде изградена водеща версия, но е ясно, че не се касае за битово престъпление. Убиецът е действал самостоятелно. След задържането се е възползвал от правото да не дава обяснения.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Доц.Мартин Иванов: Българите никога не са били по-богати
Дата: 07/06, 09:02

Симптоми на обезводняване при децата – за какво да следим?
Дата: 07/06, 09:01

„CASTANEA HOMES“- две самостоятелни къщи в престижната част на м. Долна Трака, Варна
Дата: 07/06, 09:00

Влакът, прегазил работници в Плевенско, се е движел със 110 км в час
Дата: 07/06, 08:55

Оперираха простреляното от полицай 19-годишно момче
Дата: 07/06, 08:431 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия