Селска аптека работи 8 дни безплатно за касата, обяви фармацевт


Дата: 29/06, 13:18

Булфото

Собственици на аптеки започват ефективни протести. Още тази сряда те ще спрат работа за два часа, заради опасността от фалити. Това стана ясно по време на форум на фармацевтите в Пловдив.

Близо 3000 сa аптеките в страната, които са изправени пред опасността да затворят върти. Те се намират както в малки населени места, така и в големи градове. Фармацевтите са заплашени да спрат работа поради липсата на надценки и невъзможност да се конкурират, предаде Нова.тв.

Ако проектът на Наредбa 4 влезе в силa от 4 юли, това означава, че 80% от аптеките ще бъдат принудени да прекратят договора си с НЗОК и така напрактика да спрат работа. Фармацевтите предлагат да се преосмисли начинът на плащане на аптеките или да се запази сегашният модел.

"Собствениците на аптеки и фармацевтите алармират, че ако не бъдат предприети промени в този проект, който е качен по Наредба 4 от Министерството на здравоопазването, ще прекратят договора си с НЗОК", заяви АделинаЛюбенова, Инициативен комитет на фармацевтите в България. 

"Ако в по-големите градове аптеките могат да си позволят да спрат работа с Касата, то в малките градове това означава, че ние ще трябва да затворим обектите", подчерта МИлена Каменова, магистър-фармацевт от с. Цалапица.

"За 500 рецепти повече сме получили 50 лева. А казано на прост език това означава, че аптеката 8 дни в месеца работи безплатно за Касата", обясни Пенка Минева, магистър-фармацевт.

"На 3 юли аптеките в град Ямбол няма да обслужват граждане за 2 часа  - между 14 и 16  часа. Във връзка с изменението на Наредбът 4. Това е нашата протестна нота", подчерта Константин Попов, магистър-фармацевт.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Обявиха заплатите в Лидл и търсят над 120 души за работа
Дата: 01/07, 16:28

Осуетиха опит за преврат в Киев
Дата: 01/07, 16:27

Дянков: Ако приемат кабинета на ГЕРБ, няма да се бърза с влизане в еврозоната
Дата: 01/07, 16:19

Двама младши съдии встъпиха в длъжност в Окръжен съд - Варна
Дата: 01/07, 16:12

Българин пилот на "Луфтханза" показва МИГ-ове край пътническата кабина
Дата: 01/07, 16:051 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия