Градушка като грах удари колите в няколко града в България


Дата: 17/04, 16:34

Пиксабей

Градушка с размерите на грахово зърно удари на няколко места в България.

Съобщава се за градушка в района на Сандански.

Ледените зрънца са покрили колите. 

Буря връхлетя Сандански и Петрич, а между Плевен и Левски валежите достигнаха до 15-30 л/кв.м и се усилват. Синоптиците от Meteo Balkans наблюдават развитието на гръмотевична буря в тази област.

През следващите 48 часа синоптичната обстановка на Балканите ще се влошава. Причината е преминаващ през полуострова средиземноморски циклон. През деня днес над Западна, Централна и Североизточна България ще се развива мощна купест-дъдждовна облачност. На изолирани райони валежите ще са интензивни, придружени от гръмотевици, ще има условия и за градушки, а над районите с червен код - и от суперклетки. Вятърът над западните райони ще се ориентира от северозапад и ще започне да нахлува студен въздух.В останалата част от страната вятърът ще се задържи от юг-югозапад и ще е до умерен. Границата между дъжд и сняг ще се снижи и през нощта срещу четвъртък ще е под 1300метра. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 15°-18°C в северозападните райони. Доста по-високи – до 27°-32°C, в Югоизточна България. Времето в София През нощта срещу сряда от запад облачността ще се увеличи и на много места около полунощ ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са между 8-10°С, а максималните – около 18°С. През деня времето ще е предимно облачно с развитие на купрсто-дъждовна облачност. Очакват се валежи и гръмотевици. Времето по планините На много места в Рило-Родопския масив и Централна България ще паднат значителни валежи от дъжд, като най-интензивни ще са явленията през нощта срещу четвъртък. Бъдете внимателни! Повишава се рискът от свлачища и локални наводнения в Рило-Родопския масив! През деня в сряда ще е предимно облачно със значителни валежи от дъжд. Над 1300-1500 метра валежите ще са и от сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух, тогава и валежите ще се усилят. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°C, на 2000 метра - около 2°C. Времето по Черноморието През целя ден ще е облачно и дъждовно. Очакваме и гръмотевична дейност в следобедните часове. Ще духа умерен до временно силен вятър от югозапад. Очакват се и почти ураганни пориви на вятъра! След обяд ще започнат и валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 28°C и 30°C. Температурата на морската вода ще бъде около 12-13°C. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Времето на Балканите През третия дни на новата седмица средиземноморски циклон ще окаже влияние на времето на Балканския полуостров. Очакваните валежи на 17 и 18 април ще повишат значително нивата на подпочвените води, което ще засили риска и от активизиране на свлачища в Северна Гърция и района на Рило-Родопския масив. Очакваните количества валежи на места ще надминат 50 -80/кв.м. Валежи от сняг се очакват в Динарските планини и Сърбия.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ива Екимова коментира златната Урсула фон дер Лайен: Много международен аутфит!
Дата: 30/04, 16:42

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution
Дата: 30/04, 16:40

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 30/04, 16:40

Полицията във Варна следи за кражби и пияни шофьори по празниците
Дата: 30/04, 16:36

Нинова: БСП остана единствената алтернатива, която не се прегърна с мафията
Дата: 30/04, 16:342 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия