Факт е: ЕК откри официално производство срещу американската "Мета" заради руска пропаганда на Евроизборите


Дата: 30/04, 14:39

Пиксабей

Американската компания "Мета" и продуктите й "Фейсбук" и "Инстаграм" са основен инструмент на чужда намеса в страните в ЕС.

Европейската комисия откри официално производство, за да прецени дали „Meta“, доставчикът на „Facebook“ и „Instagram“, е нарушила Законодателния акт за цифровите услуги.

Предполагаемите нарушения обхващат политиките и практиките на „Meta“, свързани със заблуждаваща реклама и политическо съдържание. Те се отнасят и до липсата на ефективен граждански дискурс в реално време на трета страна и инструмент за наблюдение на изборите преди вота за Европейски парламент. Освен това Комисията подозира, че механизмът за сигнализиране за незаконно съдържание в услугите, както и механизмите за правна защита на ползвателите и за подаване на жалби не са в съответствие с изискванията на Законодателния акт за цифровите услуги и че има недостатъци в предоставянето на достъп на „Meta“ до публично достъпни данни на изследователите.

Откриването на производството се основава на предварителен анализ на доклада за оценка на риска, изпратен от „Meta“ през септември 2023 г., отговорите на „Meta“ на официалните искания за информация на Комисията (относно незаконното съдържание и дезинформацията, достъпа до данни, абонамента за политика без реклами и генеративен ИИ), публично достъпните доклади и собствения анализ на Комисията.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 17/05, 17:40

ЦИК обяви обществената поръчка за бюлетините, единичната им цена - 0,26 лева
Дата: 17/05, 17:281 Коментар

Дракула поведе предизборната кампания в Румъния
Дата: 17/05, 17:14

Фенове на "Ергенът" с оригинални идеи за новия Ерген
Дата: 17/05, 17:05

На 18 май събота имен ден празнува морално българско име
Дата: 17/05, 17:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия