Денков: Случилото се в парламента беше предизвестено


Дата: 03/07, 19:11

Снимка Булфото, архив

Това, което се случи в парламента, беше предизвестено. Това заяви акад. Николай Денков от ПП-ДБ в ефира на БНТ.

"Първо, заради грешния подход, с който беше влезнато изобщо в това НС. Той беше следният: ГЕРБ е първа политическа сила, втора е ДПС, каза се - ето това е кабинетът - гласувайте го. Ние започвахме обратното - приоритети, задачи, намиране на политическа подкрепа и след това обсъждане с тези, които са готови да подкрепят тези задачи, кои биха могли да бъдат министри. Целият вход беше погрешен, самият Борисов знаеше, че няма да стане кабинетът, той го каза още преди да започне гласуването, така че нямаше нищо изненадващо. Това, което действително е изненадващо, е, че в крайна сметка на повърхността излезе това разцепление в ДПС, което ние знахме, че върви от месеци, заради дейността на Делян Пеевски в тази партия", подчерта Николай Денков.

"Ние настояваме за тези реформи, защото това е от което има нужда България - да се развива като бизнес, икономика, хората да усетят справедливост, хората да живеят по-добре, за това се борим. За да можем да повярваме, че ще се случи нещо, трябва да знаем и кои са хората, които могат да работят, за да се осъществят. Например аз имах доверие в Мария Габриел, че ние можем да продължим, но с Пеевски и Борисов - казвал съм много пъти, Пеевски е най-голямото зло на България, при това, което се случва днес, ние няма как да очакваме каквито и да е реформи. Все още нямаме икономическа криза, но ако политическата не бъде овладяна, ще последват други кризи. Ще я овладеем тогава, когато се разберем, че тези реформи, за които говорим, са необходими. Хората, които им пречат, трябва да си тръгнат - някой да се пенсионира, друг да бъде разжалван от партията си, за да може да се отпуши процес, който да позволи освен да се развиваме икономически и да се борим срещу корупцията", каза още депутатът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Обясниха защо не бе дадена дузпа за Германия
Дата: 06/07, 07:34

Горещо в събота
Дата: 06/07, 07:21

На днешната дата в историята
Дата: 06/07, 07:10

Най-красивите килими на света в Несебър за лято 2024
Дата: 06/07, 07:10

Посрещни лятото с телевизия от А1 на специална цена от 8,99 лв. на месец
Дата: 06/07, 07:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия