ЦИК остави без разглеждане искането ДПС да бъде извадено от коалицията "ДПС-Ново начало"


Дата: 12/09, 17:17

снимка Булфото

Централната избирателна комисия взе решение да не разглежда постъпилото от страна на Джевдет Чакъров искане ДПС да бъде заличена от коалицията "ДПС-Ново начало", както и на постъпилото след това онлайн заявление от Делян Пеевски партията все пак да фигурира в нея. Това решение взе Централната избирателна комисия по време на днешното си заседание, предаде репортер на "Фокус". 

При гласуването 12 бяха "за", а двама бяха против - Ехан Чаушев и Севинч Солакова. 

При обсъжданията докладчикът Елка Стоянова заяви, че са постъпили множество документи и от двата лагера на ДПС - едните искащи ДПС да бъде заличена от коалицията, а другите настояващи партията да остане. Поради това бе предложено на членовете ЦИК да остави без разглеждане документите поради невъзможността да бъде установено каква е реалната воля на партията поради наличието на двама председатели, които има равни права.

Ерхан Чаушев заяви,че членовете на ЦИК трябва да отхвърлят предложението. Според него регистрацията продължава до 17:00 часа и поради тази причина трябва да се разглеждат документите до посочения час. 

"Последното вписване в нашите книги е в 17:00 ч. на 11 септември. Съгласно наше решение такива заявление за участие се подават до 17:00 ч. и те са вписани в официалния документ- регистър, който е част от изборните книги и има съответната правна сила. След 17:00 ч. започва една каскада. Тези факти са убегнали от текста на този проект за решение. Добре се манипулират фактите само че не отговарят на правната действителност. Няма как да се оставят без разглеждания заявления в различна обстановка. Трябва да се центрираме към заявление подадено към 17 часа и вписано в нашата книга. Няма как при този тип изясняване да гласувам за него "за". То просто трябва да се отхвърли", заяви Чаушев.

След гласуването Севинч Солакова също коментира, че ЦИК е нарушила правилата на Избирателния кодекс, не разглеждайки постъпилото искане за оттегляне на ДПС преди крайния срок в 17:00 часа.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хари Кейн вкара четири гола за разгромната победа на Байерн Мюнхен с 9:2 срещу Динамо Загреб
Дата: 18/09, 00:24

18 септември – 205 години от рождението на Леон Фуко
Дата: 18/09, 00:08

Игри и веселие във Втория традиционен дюлгерски събор на фирма Комфорт
Дата: 18/09, 00:00

12-годишно момче нападна и рани с нож шест деца в училище в Португалия
Дата: 17/09, 23:48

Мбале с дебютен гол за Реал в Шампионската лига
Дата: 17/09, 23:26

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия