Община Варна и живущи в Максуда ще чистят заедно сметищата в района


Дата: 08/05, 18:19

Представители на Община Варна и жители на Максуда достигнаха до разбирателство за нуждата от повишаване на ефективността на сметосъбирането и благоустрояването в района. Това стана ясно днес, след като кметът Благомир Коцев, медиаторът по етническите въпроси Николай Николов и заместник-кметът по сигурността и обществения ред Илия Коев се срещнаха с хора там. Гражданите изразиха активна позиция и желание да се включат в инициативата на Община Варна „Мисли глобално, действай локално“ за отстраняване на незаконните сметища и микросметища, включително и в Максуда. Акцията там ще се проведе по-късно този месец, стана ясно още от разговора на кмета с гражданите. 

Посещението бе организирано, след като миналата седмица кметът Благомир Коцев се срещна с група доброволци. Заедно с ръководството на общината те набелязаха следващите стъпки в кампанията, инициирана от кмета на Варна. Една от целите е поетапно почистване по цялата дължина на бул. „Васил Левски“. Срещата с граждани на Максуда и инициативата за почистване на сметищата там беше предложена от самите доброволци. Като първа локация беше обсъден именно участъка на булеварда от кръговото кръстовище на ул. „Девня“ в посока към автогарата. 

Кметът Коцев изслуша и проблемите на живущите в Максуда, които поискаха поставянето на повече контейнери за смет. Те алармираха, че единствените съдове са разположени далеч от булеварда и по-трудно се обслужват от сметопочистващата фирма. Хората се оплакаха и от лошото състояние на контейнерите за смет. По думите им, микросметищата се получават именно защото няма достатъчно места за изхвърляне на отпадъци. Те изразиха пълна готовност да подпомогнат действията по почистването на района. Кметът Коцев отбеляза, че улиците между къщите в самия район са добре поддържани и явно хората искат да запазят добрия им вид.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 20/05, 02:00

Реал (Мадрид) допусна равенство, след като водеше с 4:1
Дата: 20/05, 01:07

На 20 май рожден ден има Александра Сърчаджиева
Дата: 20/05, 00:28

20 май 1570 г. - Картографът Абрахам Ортелий издава първия съвременен атлас
Дата: 20/05, 00:09

На 22 май в седем секции в Северна Македония ще има повторно гласуване на парламентарните избори
Дата: 19/05, 23:46

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия