Виктор Николаев: Тази сутрин събудиха военния ни министър в 5,30 ч., за да му докладват


Дата: 19/04, 08:22

Редактор: Юлия Георгиева, кадри Нова тв

Тази сутрин в 5,30 часа са събудили нашия военен министър, за да му докладват какво се случва в Близкия изток. Това обяви водещият Виктор Николаев при представянето на госта си. 

От гледна точка на нашето министерство въз основа на докладите на нашето разузнаване става въпрос за ограничен удар от Израел на иранска територия. Наистина ударът е ограничен - на една военна база. За момента знаем, че има удари и по проксира в Иран и Сирия. Което означава, че това е една решителна демонстрация на Израел, че той също може достигне територия на Иран в отговор на атаката отпреди няколко дни.

Това коментира пред Нова тв служебният военен министър Атанас Запрянов. 

Отговорът на Израел е огледален, но умерен и ограничен. Той може да се нарече симетричен. Надяваме се, че няма да последва нова вълна от Израел, защото знаете, че иранската атака беше на няколко вълни, за да може всички тези дронове и ракети да достигнат Израел, обясни той.

Интересите на България са да няма война в Украйна и да няма конфликт в Близкия изток, защото ние страдаме от цялата тази работа, защото един конфликт в Близкия изток може да доведе до засилване на терористичните атаки и в други страни, включително и у нас, до влошаване на международните отношения. Така че такава война ще рефлектира и върху  сигурността на България, коментира министър.

Искам да кажа обаче нещо на гражданите. От това действие на Израел не е застрашена военно българия. Нашите хора следят обстановката, не се налага да предприемаме действия. Дипломатичски ще бъдат усилията, обясни той.

Напрежението в Близкия изток помага на Путин, тъй като през последните дни в международен план се говореше само за иранската атака, а сега ще се говори за израелския отговор и вниманието се отклонява от големия конфликт, който се води в Украйна, а Русия не спира да прави опити да разшири завладените територии, коментира министърът. 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На днешния ден рожден ден има Тончо Токмакчиев
Дата: 02/05, 02:40

Одеса отново бе подложена на ракетна атака
Дата: 02/05, 01:24

Зеленски уволни висш служител на разузнаването
Дата: 02/05, 01:12

Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 02/05, 01:10

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 02/05, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия