Анджелина Джоли като Мария Калас: Това беше най-трудната роля


Дата: 30/08, 01:57

Снимка Foreign and Commonwealth Office, Уикипедия

Американската актриса Анджелина Джоли се изправи пред едно от най-големите предизвикателства в кариерата си, като се подготвяше за ролята на оперната легенда Мария Калас. За да пресъздаде образа на една от най-великите сопрани на всички времена, Джоли трябваше да усвои изкуството на оперното пеене. В интервю за Ройтерс, тя признава, че това е била ролята, изискваща най-много усилия в нейната дългогодишна актьорска кариера, пише Дунав мост.

Филмът „Мария“, режисиран от Пабло Лараин, разказва за последните дни от живота на Калас в Париж, когато тя вече е зависима от медикаменти срещу тревожност. Лентата припомня бурния ѝ живот, белязан от безпрецедентни успехи на оперната сцена и драматични лични преживявания.

Това беше най-трудната роля, която някога съм поемала. Чувствах се като на друга планета, защото беше далеч отвъд зоната ми на комфорт, както като човек, така и като артист“, сподели Джоли преди световната премиера на филма на кинофестивала във Венеция. Актрисата също така си припомни снимките в легендарния оперен театър „Ла Скала“ в Милано, където се е чувствала особено предизвикана.

Джоли, която има зад гърба си участие в над 60 филма и една награда „Оскар“ за поддържаща женска роля в „Луди години“ (1999), първоначално уверила режисьора Лараин, че може да пее. Впоследствие обаче осъзнала, че задачата пред нея е далеч по-сложна и че ще трябва да достигне ново ниво на вокално майсторство. Резултатът от седеммесечните репетиции доказва нейната всеотдайност към ролята.

Мислех, че пеенето във филми е лесно – правиш се, че пееш, или изпълняваш само няколко ноти. Но бързо разбрах, че за оперното пеене няма място за преструвки“, казва тя.

Режисьорът Лараин разкрива, че в сцените, където се чува гласът на Калас в пика на нейната кариера, са използвани 95% оригинални записи на певицата. Въпреки това, гласът на Джоли звучи в моментите, когато Калас е в последните години от живота си. Алба Рорвахер, която изпълнява ролята на икономката на Калас, споделя, че Джоли е взимала уроци по пеене от сутрин до вечер и това предизвикало сълзи у екипа по време на снимките.

Лараин, който е израснал с любов към операта, изразява надежда, че филмът ще вдъхнови зрителите да се запознаят по-дълбоко с това изкуство, което загуби много след смъртта на Калас през 1977 г., когато тя почина на 53 години.

Мария Калас, една от най-ярките звезди на своето време, в последните си години живее в изолация, след като губи своя велик глас и любимия си Аристотел Онасис. Джоли споделя, че е почувствала връзка с уязвимостта на Калас, намеквайки за собствените си трудности в личния живот, включително тежкия развод с актьора Брад Пит.

Филмът „Мария“ е сред 21-те продукции, които се съревновават за престижната награда „Златен лъв“ на кинофестивала във Венеция, който ще продължи до 7 септември.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Изненанада с времето след първия учебен ден сочи прогнозата на НИМХ
Дата: 14/09, 13:08

Кой целува Мария Игнатова в гората
Дата: 14/09, 13:05

Проф. Стоянович попиля българското училища заради церемониите на първия учебен ден
Дата: 14/09, 13:04

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 14/09, 13:00

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 14/09, 13:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия