Радан Кънев: Коалицията ПП-ДБ няма видимо политическо бъдеще


Дата: 16/06, 14:27

Кадър БНТ

"Коалицията ПП-ДБ във вида, в който е, няма видимо политическо бъдеще. Вече подкрепата е твърде ниска. Тенденцията е пределно ясна. Продължаването на същата политика, независимо от оставката на Христо Иванов, няма как да промени нещо. Ние сме си на пързалката и тя е добре намазана. Посоката е надолу."

Това заяви пред БНР Радан Кънев, избран за евродепутат с листата на ПП-ДБ.

Идеята, че защото сме в опозиция някакви избиратели ще започнат да се връщат при нас, да пълзят по нашата намазана пързалка нагоре и ще спират нашето падане, е абсолютно наивна. Тя показва липса на опит, липса на политическа годност. Това, от което имаме нужда, е много трудната задача едновременно да запазим единството и да се променим. Не да се разпаднем, но не и да останем каквито сме. А да започнем много бързо да действаме, каза Кънев.

В момента избирателите продължават да ни напускат - неприятно изненадани от изборния резултат и от поредица неадекватни изказвания след него. Ако искаме да обърнем процеса, вече сме закъснели и нямаме никакъв лукс на време, заяви евродепутатът.

Това, което трябва да направим, е цялата коалиция да излезе от дребните партийни егоизми и да се огледа към нуждите и легитимните интереси на хората, които ни подкрепиха, и тези, които не ни подкрепиха, призова Радан Кънев.

Той е на мнение, че да се управлява с ГЕРБ днес вече е невъзможно: "Всякакви възможности за работа с ГЕРБ са проиграни в голяма степен поради присъдата, която българският избирател произнесе над нас".

Радан Кънев вижда грешка на ПП-ДБ още през 2022 г.:

"Беше ясно, че целият свят е драматично променен след началото на войната и че изолацията на ГЕРБ, много закономерна преди това, няма как да бъде водещото след това. Ние тогава трябваше да изхвърлим Корнелия Нинова от управлението незабавно и да търсим вариант, при който от автентично доминиращата позиция, която ПП имаше в българската политика тогава, ГЕРБ да бъдат принудени да сътрудничат в осъществяването на реформи. Оттогава, вече 2 години и половина насам, едно и също въртим – опитваме се да накараме ГЕРБ да правят реформи, което те не искат. Само че взехме да го правим в момент, в който вече те бяха значително по-силни от нас".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Германия среща Дания на осминафиналите на Евро 2024
Дата: 26/06, 01:04

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 26/06, 01:00

Хърватия е аут от Евро 2024
Дата: 26/06, 00:43

26 юни - Международен ден за борба с наркоманиите и наркотрафика
Дата: 26/06, 00:231 Коментар

Фестивал на знанието събра умници от цяла България
Дата: 26/06, 00:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия