Официално признаха световния рекорд на Цанко Цанков


Дата: 04/10, 14:40

Кадър БТВ

Той преплува два пъти над 100 км в Дунав, за да постави рекорда по правилата

Две седмици след историческото плуване на Цанко Цанков от 120 километра без спиране в река Дунав, постижението беше официално ратифицирано от авторитетната Асоциация за световни рекорди. От организацията изпратиха на Цанков сертификат за автентичност и поздравления за успеха на 19 септември, предаде Нова тв.

В него пише, че плуването е било по правилата в открити води. Както е известно, на българския състезател му се наложи в рамките на 12 дни да плува два пъти над 100 километра в Дунав, за да постави официално постижение, което да бъде одобрено от истинска институция за рекорд.

„Изключително съм щастлив и горд от пристигналия сертификат от OWR. Знам през какво преминах и колко трудно ми беше от психологическа гледна точка. Винаги съм плувал по правилата и никога не съм правил нещо нередно. Исках и направих рекорда за България. Всички положени усилия си заслужаваха. Въпреки организираната клеветническа кампания върху мен при първото плуване в Дунав, доказах, че истината и доброто винаги ще излязат на преден план и ще победят злобата и омразата. Този документ, който получих от OWR, е от много висока стойност и съм благодарен на всички българи за невероятната подкрепа. Ще продължа по начертания път и нищо не може да ме откаже да представям България на всяка точка по света в откритите води“, каза развълнувано Цанко Цанков.

Официалната Асоциация за Световни Рекорди (OWR) е законно регистрирана организация, базирана в Европейския съюз, и има правното основание да извършва дейността си по целия свят. Тя е единствената организация за регистриране на световни рекорди, призната от Съвета на нотариатите на Европейския съюз и утвърдена от официалните нотариални колегии по целия свят.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Световният шампион Усик изненадващо се появи в София
Дата: 04/10, 16:14

Цвети има нужда от помощта на България
Дата: 04/10, 15:59

Украинското разузнаване уби с кола бомба служител на АЕЦ "Запорожие"
Дата: 04/10, 15:541 Коментар

Премиерът Главчев: Днес и утре евакуираме последните 25 българи от Ливан
Дата: 04/10, 15:50

Калина Крумова: Младият мъж с ниска заплата е потенциално зависим от хазарта
Дата: 04/10, 15:49

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия