Български град съобщи: Имаме 5 камери, които ловят всякакви нарушители на пътя


Дата: 10/07, 17:40

Снимка Булфото, архив

С максимална натовареност работят всички стационарни и мобилни камери за скорост, с които пловдивската полиция разполага за осъществяване на пътния контрол, съобщават от пресцентъра на ОД МВР Пловдив, цитиран от plovdiv24.bg.

Съобразно ежедневен анализ на пътнотранспортната обстановка, техническите средства се позиционират както по автомагистрала "Тракия“ и големите пътни артерии, така и в населените места, където има отчетена висока концентрация на катастрофи.

При поредната превантивна акция, насочена към недопускане на сериозни нарушения от страна на водачи на моторни превозни средства, за времето от 1 до 8 юли екипи на дирекцията са извършвали контрол на скоростните режими на различни точки в областта.

С ползваните пет специализирани уреда служители от сектор "Пътна полиция“ са засекли общо 5631 нарушения, а други 1190 са регистрирани от колегите им от Първо РУ, Асеновград, Карлово, Първомай, Труд и Хисаря.   

Камерите разполагат с висока разделителна способност, което позволява контрол на скоростта в повече от едно платно и в противоположни посоки на движение. Специално програмираната им система дава възможност за наблюдение на трафика и за точно разчитане на регистрационните табели на превозни средства по всяко време на денонощието.

Чрез нея се идентифицира видът и класата на превозното средство, а също и скоростта и позицията му при придвижване, дори и да е сред още няколко. Високата резолюция на получените изображения позволява отлично разпознаване на детайлите. 

Чрез защитена мобилна връзка регистрираните нарушения се предават директно към Единен център за обработка на нарушенията в МВР за изготвяне на електронен фиш на съответния водач.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Надал постави под въпрос участието си тази неделя на сингъл в олимпийския турнир
Дата: 28/07, 02:17

„Хизбула“ очаква "сурова" израелска атака
Дата: 28/07, 02:00

Тръмп призова САЩ да станат „крипто столица на планетата“
Дата: 28/07, 01:39

САЩ потвърждават своята „непоколебима подкрепа“ за Израел
Дата: 28/07, 01:22

Кевин Пенев не успя да премине квалификациите в спортната гимнастика
Дата: 28/07, 01:06

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия