Роналдо обяви съдбовно решение: Ние отиваме на война


Дата: 02/07, 12:24

Пиксабей

Нападателят на португалския национален отбор Кристиано Роналдо заяви, че този турнир ще бъде последен в кариерата му.

"Никога не съм се страхувал от предизвикателство и да се откажа е нещо, което няма как да очаквате от мен. Това обаче определено е последното ми Европейско първенство в кариерата", каза Роналдо за вестник "А Бола", предаде "Стандарт".

"Мореплавателите" победиха Словения с 3:0 след изпълнение на дузпи и 0:0 в редовното време и продълженията, за да се класират за четвъртфиналите на Евро 2024 в Германия. Съперник на тима в спор за място на полуфиналите ще бъде Франция.

Роналдо пропусна дузпа в продълженията, но се реваншира и след това вкара първия удар за тима от бялата точка.

"Тъгата в началото е радост в края. Това е футболът. Мигове, необясними мигове. Имах шанс да дам преднина на отбора. Не успях! Ян Облак направи добро спасяване. Трябва да видя дузпата, не знам дали стрелях добре или зле, но не съм пропуснал нито веднъж през цялата година и когато имах най-голяма нужда да вкарам, Облак спаси", коментира Роналдо.

"Мисля, че Португалия заслужаваше успеха, защото имахме повече надмощие. Словения се защитаваха добре, те са много силен отбор, но Португалия спечели, защото играхме по-добре и заслужавахме място в топ 8. Показахме ентусиазъм, показахме, че искаме да играем, да се забавляваме и да радваме феновете Ц всичко това е нашият живот. Беше много е трудно и целият отбор трябва да бъде поздравен, особено нашият вратар Диого Коща, който направи три много добри спасявания", допълни той, предаде БТА.

Роналдо, на възраст от 39 години и 147 дни, стана най-възрастният играч в историята на европейските първенства, отбелязал гол при изпълнение на дузпи.

Той очаква тежък двубой с Франция на четвъртфиналите.

"Предстои ни труден мач срещу Франция, която е един от фаворитите за спечелването на турнира. Но ние отиваме на война. Отборът е добре подготвен, а аз ще дам всичко от себе си за тази фланекла", заяви звездата на тима и на световния футбол, предаде БТА.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



1500 лева минимална заплата обявиха в съседка на България
Дата: 04/07, 14:11

Военният министър Запрянов: Армията ни се готви за война, но не в Украйна
Дата: 04/07, 14:11

Жегата в Москва счупи рекорд от 1917 г.
Дата: 04/07, 14:07

Тийнейджърка получи гърч след пушене на вейп
Дата: 04/07, 13:50

Панел за алергии и TORCH тестове за бременни в новите профилактични кампании на „ЛИНА”
Дата: 04/07, 13:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия