Всички с пари в 6 банки получават изненада на гишето


Дата: 19/04, 15:37

Булфото

Шест банки приготвиха нова порция промени на таксите за клиентите си. Това съобщава „Телеграф“, позовавайки се на Десислава Николова, финансов анализатор в сайта „Моите пари“.

Увеличават се основно таксите, свързани с операции на гише. Само две банки предвиждат ръст в месечната такса за поддържане на сметка. Една от кредитните институции е вдигнала някои от таксите, свързани с плащане на комунални услуги.

Голямата изненада дойде от една от банките. За първи път у нас тя въведе чисто нова такса, която вече получи име – „такса уикенд“. От 10 май клиентите на банката, които бъдат обслужени в офис през събота, неделя и на официалните празници, ще бъдат таксувани с два лева отгоре.

Въпросната сума ще се начислява в допълнение към съответно дължимата такса за извършване на всяка операция по теглене, внасяне, обмяна на валута и нареждане на кредитен превод.

Не намерих подобна практика в никоя западна банка, коментира Десислава Николова. По думите й „такса уикенд“ само дразни, тъй като използването на банковите клонове през уикенда е удобство за клиента, а в същото време тя няма да доведе до съществени приходи за банката.

Таксите за обслужване на гише в банков клон ще стават все по-високи. Целта на банките е да развиват алтернативни канали за банкиране чрез интернет и мобилните приложения, коментира още Десислава Николова.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Челси нанесе нова загуба на Тотнъм
Дата: 02/05, 23:57

Рекордна загуба от 6,8 милиарда долара отчете Газпром
Дата: 02/05, 23:50

За втори път в най-новата ни църковна история ще посрещнем Великден без православен глава
Дата: 02/05, 23:42

Екатерина напусна "Ергенът"
Дата: 02/05, 23:23

Рио де Жанейро се подготвя за големия концерт на Мадона
Дата: 02/05, 23:111 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия