Станишев: В момента всеки иска да управлява, но никой не иска да се изцапа


Дата: 25/06, 08:28

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова тв

Възможност за правителство винаги има, ако има добра политическа воля и диалог. Защото вярно е, че в момента обществото, хората са заложници на политическата конфронтация, която в България придоби нечувани мащаби като говорене. Самите политици се превръщат в заложници са собственото си говорене. Така че трудно е да се гадае какво би могло да стане в момента, защото през годините нашите политици доказаха, че невъзможните неща станаха възможни, а логичните неща не се сбъдват. Последният пример е в последната година - ПП-ДБ се коалираха с ГЕРБ и с участието на ДПС. А при ротацията нямаше никаква политическа логика да се развали коалицията, но се развали.

Това коментира пред Нова тв Сергей Станишев.

Крайно безотговорно ще бъде, ако сега пак се провалят и страната се хвърли в 7-и поредни предсрочни избори за три години. Защото се стига по този начин до пълна делегитимация на политиката и институциите в България. Политиците си живеят в свой свят, където се занимават със себе си и своите разправии, а хората живеят в реалността, коментира той.

Правилният вариант на повечедение е да се сключи официална коалиция, където е ясно кой носи отговорност, кои са партиите в управлението, какво ще се работи. То е ясно, че ПП-ДБ са в опозиция и трябва да стоят там. В момента всеки се страхува следващия път да не загуби още няколко десетки хиляди избиратели и затова никой не поема отговорност. Като че ли всеки иска да е в управлението, но да е в бяло и да не се изцапа, да седи отстрани, но да има влияние и да не носи отговорност, коментира Станишев. 

Няма как да нагазиш във водата и да не се намокриш. Винаги е трудно да управляваш, коментира той.

Проблемът е, че хората си  вършат своята работа - отиват на избори и избират. Но политиците, които са избрани, не вършат своята ючаст от работата - те не поемат отговорност и не съставят управление. Политическото като разговор за бъдещето е абсолютно изчезнал. Хората затова се отдръпват, защото в политическото говорене не виждат своите проблеми, коментира той.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Бивш военен министър: Смущаващо е, че кабинетът "Главчев" не публикува позицията за Украйна
Дата: 28/06, 17:41

Уикендът ще е идеален за плаж
Дата: 28/06, 17:33

Спартак привлече бивш национал
Дата: 28/06, 17:21

Пуснаха Нико Тупарев от ареста
Дата: 28/06, 17:20

Бехар: Байдън се провали на дебата с Тръмп
Дата: 28/06, 17:04

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия