Няма да спре да вали дни наред чак до този ден, обяви професор Рачев


Дата: 17/04, 09:53

От днес до вторник очакваме валежи, вятър и гръмотевични бури, след което времето ще се проясни и ще се затопли. Това каза метеорологът проф. Георги Рачев в "Денят на Фокус“.

"Банските трябва да бъдат готови винаги, защото въпреки студа на други места е топло. Винаги си носете чадър, господа, защото под дъжда можеш да подслониш някоя девойка и да я изпратиш до вкъщи, до спирката, и да се появи пламък за цял живот“, пошегува се професорът.

"Много динамично време се очертава – днес минава през България циклон, който ще понижи температурите. Ще има валежи, на много места и гръмотевични бури. За щастие на агробизнеса, валежите са добре дошли за реколтата. Те ще продължат до вторник. Беше много топла зима, април и март също бяха страшно топли за цялото човечество“, припомни проф. Рачев.

"Температурата на морската вода край Бургас вчера стигна 18 градуса. До момента април е с 5 градуса над нормата. Това е много съществено. В неделя целият Балкански полуостров и част от Италия отбелязаха своеобразни рекорди – абсолютни при това. Част от тях се доближиха до максимумите за май месец! Става все по-топло в световен мащаб с изключителна скорост – именно бързината е обезпокоителна“, отбеляз метеорологът.

След края на тази седмица до края на април ни чака нормално и малко по-топло време. Двата големи световни модела – европейскитя и щастският, предвиждат за Европа нормална пролет. През последните 5-6 години пролетта на Балканите бе доста хладна, чак до юни, припомни още проф. Георги Рачев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Бунт в "Икеа" и "Метро"
Дата: 30/04, 10:25

Изведоха от реанимация 2-годишното дете, което бе простреляно в главата
Дата: 30/04, 10:23

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution
Дата: 30/04, 10:20

Кадиров назначи 16-годишния си син на висш пост в университета "Владимир Путин" в Чечня
Дата: 30/04, 10:17

Панайот зашлеви Халваджиян с думите си за "5 пари" Рачков и Геро след победата в "Капките"
Дата: 30/04, 10:12

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия