Йотова: Имаме нужда от правителство


Дата: 29/06, 14:09

Снимка Булфото

Вицепрезидентът каза какво е нужно да направят политиците за България през следващия месец.

Обществото ни е на кръстопът, страната ни има нужда от редовно правителство. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова от Белоградчик, където ще вземе участие в празника на града.

„България в момента има нужда да излъчва послания на стабилна страна в тази част на Европа, която и без това има достатъчно много проблеми, както и на сериозен партньор в рамките на Европейския съюз и НАТО. Затова трябва да отидем с много силна позиция на следващата среща на върха“, поясни тя.

От думите ѝ става ясно, че невъзможността да се изработят предварителни позиции за срещата на върха показва корените на политическата криза.

„Надявам се в мъдростта и разума на политическите партии да намерят добрата формула и да излъчат стабилно правителство“, допълни тя.

Според нея ситуацията в страната е изключително нестабилна. Има голям опасност от сериозна политическа криза, която да направи така, че нито едно правителство „да не може да се справим с Плана за възстановяване и устойчивост, с оперативните програми, с важните решения, които стоят пред страната ни“.

Според вицепрезидента е много трудно да има правителство на малцинството. Йотова отбеляза също така, че в политическата си биография е виждала няколко такива правителства, предава БТА.

„Това не е здрава политическа основа и терен за добри политически решения, защото при всяка по-деликатна ситуация започват да се търсят гласове в подкрепа и да се правят много тежки компромиси. Най-голямата политическа сила ще е зависима от всички останали“, коментира още тя.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Проф. Калин Янакиев: В синода има партии и патриарх Даниил трябва да го обедини
Дата: 01/07, 18:34

Политолог: Малки са шансовете за кабинет с първия мандат
Дата: 01/07, 18:23

Структури на ДПС защитиха Рамадан Аталай
Дата: 01/07, 18:141 Коментар

Харизанов се развихри по БТВ: Тъпите идеи не успяха, революцията свърши! Това е нормалното!
Дата: 01/07, 18:042 Коментара

Оставиха в ареста шофьора, причинил и избягал от катастрофа във Велико Търново
Дата: 01/07, 17:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия