Германски министър: Целта на Путин не е Украйна, а Европа


Дата: 27/04, 18:35

Кадър: Кремъл

Германия ще продължи да оказва подкрепа на Украйна като защита срещу амбициите на руския президент Владимир Путин, но е необходимо огромно увеличение на разходите, каза днес министърът на финансите на ФРГ Кристиан Линднер на партийна конференция в Берлин, цитиран от ДПА, пише БТА.

„Подкрепяме Украйна, защото тя е първата ни отбранителна линия срещу Путин“, каза Линднер, лидер на ориентираната към бизнеса Свободна демократическа партия (СДП), която е по-малък партньор в управляващата тройна коалиция на Германия, ръководена от социалдемократа Олаф Шолц.

Въпреки че руският лидер нападна Украйна, „той има предвид всички нас и нашия начин на живот“, каза Линднер.

Путин иска не само да изтрие Украйна от картата, но и да раздели Европа и НАТО и да гарантира, че САЩ ще се изтеглят от Европа, предупреди германският финансов министър.

„Целта на Путин не е Украйна. Целта на Путин е да може да упражнява власт над нас. И той никога не трябва да успее в това“, добави той.

За тази цел Германия трябва да подобри способността си да защитава себе си и своите съюзници,  каза още Линднер.

Специалният фонд в размер на 100 млрд. евро (107 млрд. долара), създаден за обновяване на германската армия след нахлуването на Русия в съседната ѝ страна през 2022 г., ще бъде изчерпан до няколко години, добави Линднер.

След това въоръжените сили ще трябва да бъдат модернизирани от редовните фондове. Но това няма да е възможно с ограничен бюджет и постоянно нарастващ дълг, продължи финансовият министър.

"Задачата пред нас да защитим мира и свободата в Германия, Европа и света не се ограничава до няколко тримесечия или години. Това е потенциална задача за десетилетия и поколения (наред)“, каза Линднер.

" Ето защо това не може да се направи на кредит. Затова се нуждаем от икономическата си сила", добави германският финансов министър.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Израел се класира на финала на "Евровизия"
Дата: 10/05, 02:07

Фаджоли отново се разкая заради хазартната си зависимост
Дата: 10/05, 01:42

Задържаха 51 336 шампоана менте на "Капитан Андреево"
Дата: 10/05, 01:15

Олимпиакос си заслужи мечтания финал в Атина
Дата: 10/05, 01:01

Разработиха нов вид витамини
Дата: 10/05, 00:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия