Експерт по комуникации: Млади българи се връщат от чужбина, за да отглеждат децата си тук


Дата: 01/05, 16:46

Редактор: Недко Петров

Стопкадри Нова Тв

Експерт по комуникации направи коментар на данни, според които 30 000 българи са се завърнали у нас през последните 4 години.

На мен ми е много интересно тези хора, които се връщат, какви са. Най-вероятно сред тях има и пенсионери, които са работили в съответните държави и сега ще си живеят в България с онази пенсиия. От друга страна може сред тях да има и лекари, заяви в „Пресечна точка“ Ива Екимова.

Виждаме и много млади хора, които се връщат в България да отглеждат децата си. Не мога да кажа, че другите държави са станали негостоприемни, просто може би в България, въпреки това информационно напрежение, в което живеем вече толкова време и тези политически сблъсъци, които наистина са обезкуражаващи за нас като гласосподаватели, може би пък тези хора наистина виждат в България едно чудесно място, където да работят и да отглеждат семействата си и децата си, което е супер, допълни тя. 

Според журналиста Юри Велев завръщането на толкова българи е капка в морето на фона на онези над 1 милион и 200 хиляди, които са емигрирали след 1990 година навън.

Въпросът е дали има тренд. Аз лично от моя опит мога да кажа, че хора, които бяха заминали за чужбина, и то трайно в началото на 90-те години, някои от тях или започват да се връщат, или започват да се замислят дали пък да не се върнат в България по много причини, започна той.

Първо, че може би вече някакви средства са натрупали финансово, второ, носталгията, трето, чужбината стана вече не толкова гостоприемна, колкото беше едно време. Завръщането им обаче не е по други причини и заради всичките кризи в света напоследък, така че някак си България започва да се превръща в симпатично място за тях, но има много други фактори, които трябва да се случат, за да се върнат. Естествено, и детска болница, и качество на живот, заяви още по Нова Тв Велев. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ръст на печалбите на банките у нас
Дата: 15/05, 21:50

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 15/05, 21:50

Лятна занималня и образователни курсове от Образователен център АЛГО
Дата: 15/05, 21:50

И Димитър си тръгна от "Хелса". Станислав и Чоткин се борят за 100-те бона
Дата: 15/05, 21:41

Дават 200 милиона лева за саниране на сгради. Но няма за всички
Дата: 15/05, 21:311 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия