Георги Тошев: Името е нещо, което човек изгражда с годините


Дата: 06/05, 10:40

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

Телевизионният продуцент и водещ Георги Тошев посреща в Берлин Гергьовден заедно с още трима българи, разпръснати по целия свят и носещи неговото име.

"За мен това е много специален ден. Аз съм кръстен на дядо ми Георги и много се гордея с това. Нося спомена за моя дядо, който беше изключителен българин. Човек, който обичаше другите", каза той в ефира на бТВ.

"Дали ми е помагало името Георги при пътуванията по света? Ако бъда честен - не, защото като кажеш Георги в Америка, по-лесно е да кажеш Джордж. Или във Франция - Жорж. Има различни интерпретации на нашето име. В крайна сметка името е нещо много лично, което човек с времето осъзнава, че му помага в трудни моменти, защото не само иконата на Свети Георги победоносец, не само притчите и легендите, които са характерни в българското народно творчество, но името е нещо, което човек с годините изгражда. Нещо, което се старае поне да не опетни, да не омърси. В моето съзнание името е дядо ми, толкова хора, които носят същото име. Хубаво е, че толкова много хора носят едно и също име. То се носи с чест и достойнство", смята още Тошев.

"Не си падам много по агнетата, защото като дете бях в едно българско село и за съжаление заклаха едно агънце пред очите ми. И оттогава с агнешкото не се разбираме много", сподели още телевизионерът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



100 ухапани от кърлежи във Варна за 2 седмици
Дата: 19/05, 09:00

Мъжът, който откри Александър: Беше много далеч от показанията на полицаите и родителите
Дата: 19/05, 08:40

Интензивен е трафикът на границата с Румъния
Дата: 19/05, 08:19

Отново избори за Сливенски митрополит днес
Дата: 19/05, 07:55

Днес се определя шампионът на Англия
Дата: 19/05, 07:44

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия