Само една застраховка покрива щети от градушка по колата


Дата: 23/05, 08:54

Снимка Pixabay
Различните застрахователи имат различни условия за реда на описване на щетите при природни явления и всеки потребител трябва да прочете внимателно полицата си. Това обясни пред БНТ Нина Колчакова - ген. секретар на Асоциацията на българските застрахователи.

"При потопен автомобил след буря например е добре да се направи снимков материал. Някои застрахователи обаче искат и личен оглед на колата. Важно е да отбележим, че само застраховката "Каско" може да покрие щети при такива явления при автомобилите, не задължителната застраховка "Гражданска отговорност", тя не играе", каза още Колчакова.

По думите ѝ няма конкретни срокове за изплащане на обезщетението от застрахователя, а и редът за ремонт на автомобилите е различен - някои настояват това да се случи в определени сервизи, а при други е въпрос на избор на клиента.

Проучване на асоциацията показва, че ако миналата година българите са били склонни да похарчат 80 лв. за годишна застрахователна премия за домашно имущество, тази година сумата е около 150 лв.

"Има леко повишение на интереса, но като цяло в България сме на едно от най-ниските нива в по застраховане на домашно имущество в сравнение с всички наши съседни държави, които имат подобен климат и подобни природни явления", допълни Колчакова.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Доброволци помагат с възстановяването на град Шипка след бурята
Дата: 16/06, 10:48

Плевнелиев: Зад Гърция сме с 10 години
Дата: 16/06, 10:37

Комплекс “Ролбата – Наутилус”! Ние сме лятното забавление и морското изкушение на Варна!
Дата: 16/06, 10:30

Добри са условията за туризъм в планините
Дата: 16/06, 10:27

Райони в центъра на Варна ще са без вода в неделя
Дата: 16/06, 10:14

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия