Българо-китайски форум ще се проведе във Варна


Дата: 28/10, 17:24

Снимка: ФКЦ

Българо-китайски форум ще се проведе утре, 29 октомври, вторник, от 10:00 часа във Фестивалния и конгресен център във Варна. Събитието е посветено на 75-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Китай и 20-годишнина от побратимяването на Варна с китайския град Нинбо. Организатори са Националната асоциация „Един пояс, един път“, Посолството на КНР у нас, Националното сдружение на общините в Република България, със съдействието на Община Варна.

Във форума ще участват представители на китайски общини, които имат двустранни отношения с български партньори. Приветствия са предвидени от кмета Благомир Коцев, г-жа Дай Цинли, извънреден и пълномощен посланик на Китай в България, Захари Захариев – председател на Българската национална асоциация „Един пояс, един път“ и други официални лица. Участие ще вземе и специална делегация от град Нинбо, водена от г-н Сю Йен, заместник-кмет на Община Нинбо, провинция Джъдзян.

Припомняме, че вече 20 години Варна и Нинбо активно си партнират в ключови сфери като култура, образование, туризъм и икономика. Реализирани са редица инициативи, сред които българо-китайски бизнес форуми, съвместни концерти, спортни прояви, обменни програми между университетите на двата града и общи международни проекти. Други добри примери за партньорства между български и китайски градове са: Пловдив – Шенджен, София – Пекин, Русе – Тиендзин, Бургас – Дунгуан, Велико Търново – Сиан.

България е част от механизма за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа (China-CEEC) и от години участва в китайската инициатива „Един пояс, един път“. Форумът събира държавни ръководители, бизнесмени и експерти за обсъждане на конкретни проекти и инвестиционни възможности в рамките на инициативата. 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Край на температурните рекорди: Студът нахлува в този ден от седмицата
Дата: 28/10, 19:26

Гаф на Ники Кънчев вбеси зрител
Дата: 28/10, 19:13

Със специална стратегия Митко Бомбата спечели 15 000 лв. в „Сделка или не“
Дата: 28/10, 19:12

Доброволци на ПромениКартинката с кауза: Няма нищо срамно да вдигнеш боклука, оставен от друг. Искаме да дадем пример, а днес събрахме 150 кг отпадъци
Дата: 28/10, 19:10

Прокуратурата се намеси и 30-годишен рецидивист остава за постоянно в ареста след поредна кражба
Дата: 28/10, 19:09

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия