Юксел Кадриев смая зрителите на БТВ с вест за Петър Стоянович


Дата: 26/04, 19:42

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

Историкът проф. Петър Стоянович се присъединява към БТВ, обяви преди минути водещият на новините в медията Юксел Кадриев. Ерудитът ще бъде в предаването "Тази събота и неделя" като постоянен седмичен коментатор. Рубриката, която ще води, се казва "Миналото днес". Той ще представя всяка събота аналитичен поглед върху различни теми, свързани с историята и културното наследство на България, поясни Кадриев.

"Историята няма никакъв смисъл, освен в случаите, в които сме склонни да се поучим от нея и да се забавляваме. Това мисля да се случи всяка събота в БТВ от 10 ч в предаването "Тази събота и неделя", каза пред медията самият проф. Стоянович.

Историкът водеше подобна рубрика и в БНТ. Там бяха прожектирани архивни кадри от времето на комунизма, а след излъчването им Стоянович ги анализираше с доста хумор заедно с водещият Георги Любенов всяка събота. Рубриката му се радваше на сериозен интерес, като се очаква и в БТВ да е нещо подобно.

В края на 2023 г. обаче участията на Стоянович в националната телевизия бяха спрени от генералния директор Емил Кошлуков.

"С голямо и искрено прискърбие известявам любимата си публика от ефира на БНТ, че по идеологически причини, маскирани като "защита на приличието и добрия тон“, бях свален от екран лично от генералния директор", написа тогава в социалните мрежи професорът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хамас: Топката сега е в полето на Нетаняху
Дата: 08/05, 02:30

Владимир Чуков: Байдън щеше да загуби, ако изборите в САЩ бяха днес
Дата: 08/05, 01:49

Осъдиха служителка на мобилен оператор, присвоила над 70 000 лева
Дата: 08/05, 01:31

Разработиха нов вид витамини
Дата: 08/05, 01:30

Главчев: България ще продължи с подкрепата за Украйна
Дата: 08/05, 01:12

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия