Черно море с първи успех за сезона


Дата: 29/07, 23:30

кадър: Диема спорт

Черно море записа първи успех за сезон 2024/25.

 Възпитаниците на наставника Илиан Илиев се наложиха с 2:0 над Септември (София) в двубой от втория кръг на efbet Лига.

Исмаил Иса (55) вкара първият гол за домакините от Варна, а Мазир Сула (87) удвои. Така Черно море ще влезе в добро настроение в реванша срещу Апоел Беер Шева от европейските клубни турнири. Двубоят е идната седмица в Разград, предава Спортал. 

"Моряците" вече изиграха два официални мача. В родния шампионат тимът завърши 0:0 с ЦСКА 1948, а няколко дни по-късно футболистите на Илиан Илиев направиха 0:0 и срещу Апоел (Беер Шева) в мач от квалификациите за Лига на конференциите.

В 6-ата минута ужасяващо връщане на Мартин Христов към стража Димитър Шейтанов можеше да завърши с автогол, но в случая бранителят имаше късмет, защото топката премина покрай гредата и излезе в корнер.

Последваха два удара на Пашеко и Дончев към вратата на Септември, но не по никакъв начин не затрудниха Шейтанов. В 27-ата минута Мазир Сула отправи удар от около 12 метра, но защитник изби. Домакините бяха по-активни в опита си да стигнат до гол, но това така и не се случи до края на първото полувреме, завършило с удар в аут на Асен Дончев.

В 55-ата минута Исмаил Иса отбеяза първия гол за Черно море за сезон 2024/25, но голяма заслуга за попадението има Мазил Сула, който с ювелирано центриране с външата част на ходилото матира защитата, а за Иса остана само да отклони топката във вратата.

Точно 7 минути по-късно Септември се размина с втори гол в своята врата при удар на Васил Панайотов с глава. Изстрелът беше много труден и срещна страничната греда. В 71-рвата минута Черно море пропусна златна възможност да затвори мача. След лошо изчистена топка Калкан нанесе удар от въздуха. Шутът от границата на наказателното поле беше неточен и премина встрани от вратата.

В 84-ата минута Шейтанов се отчете с нова блестяща намеса след удар на Дуду в обратния ъгъл на вратата. Топката достигна до Васил Панайотов, но той заложи на силата и нямаше никаква точност в шута му. Брено също пробва късмета си в 86-ата минута, но отново Шейтанов бе на точното място.

В 87-ата минута варненци сложиха точка на спора с добре изработен гол. Виктор Попов проби по десния фланг и центрира по земя към наказателното поле. Васил Панайотов предвидливо пропусна топката, защото видя Мазир Сула зад себе си, а последният с точен удар преодоля Шейтанов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Биляна Гавазова след "Кауфланд": Търсете късия етикет
Дата: 08/09, 19:04

Не забравяйте: Местим стрелките в 4 часа на тази дата
Дата: 08/09, 18:55

Утре линия 409 на градския транспорт във Варна с маршрутни промени
Дата: 08/09, 18:49

Гори заводът на "Лада" в Толиати
Дата: 08/09, 18:46

Сняг до дни в България и 100 литра на квадрат дъжд на места, обявиха синоптиците любители
Дата: 08/09, 18:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия