5 съвета при избора на годежен пръстен


Дата: 30/03, 11:34

Изборът на годежен пръстен е вълнуващ и красив момент за партньорът в една двойка, който е решил, че иска да продължи живота си с човека до него. Тази стъпка е символ на любовта, обещанието за общо бъдеще и е първият етап към създаването на семейство и собствено гнездо. В тази статия ще Ви предложим 5 съвета, с чиято помощ лесно да изберете годежен пръстен

Избор на годежен пръстен

Пръстенът е символ на безкрайността, заради формата си и поводът, при който се подарява. Разнообразието от дизайни, метали и скъпоценни камъни може да направи решението трудно, но пък благодарение на големия избор, имате възможността най-добре да се доближите до предпочитанията и най-вече стила и индивидуалността на човека до Вас. 

Годежен пръстен от злато

Златото е предпочитан метал за направата на бижута, в това число и пръстени, от векове наред. То е ценено, заради своята рядкост, красота, издръжливост и символика. Златото има различни оттенъци, като то може да бъде жълто, бяло или розово. Жълтото злато, например, е това, което всеки си представя когато чуе думата “злато”. То се получава чрез смесване на чисто злато, сребро, мед и цинк. 

Годежен пръстен от бяло злато

Бялото злато е един от най-популярните избори за годежни пръстени, благодарение на стилния си вид и нежността, която придава. Годежните пръстени от бяло злато подчертават блясъка на вградените скъпоценни камъни, особено на диамантите. То е отличен избор за хора, които търсят бляскав и едновременно изтънчен годежен пръстен. 

Годежен пръстен от розово злато

Розовото злато се отличава с топъл розов оттенък, който придава романтичност на годежния пръстен. Този цвят на златото допринася за различен и уникален стил и е подходящ за всеки човек, чийто партньор обича да носи розовия цвят под формата на дрехи и други бижута. Други предимства на розовото злато са устойчивост на износване през времето и свойството да не пожълтява. 

Годежен пръстен с диаманти

Диамантите са символ на вечност и здрава връзка, точно заради своите качества. Те са специални и са най-добрият вариант за годежен пръстен. Добре е да обърнете внимание на каратите и формата на диаманта върху пръстена, за да изненадате най-приятно Вашата половинка. За да бъдат обработени в прекрасните форми, в които сме свикнали да ги виждаме, диамантите се шлифоват, режат или отцепват посредством специални инструменти. Това позволява пазарът да предлага разнообразие от годежни пръстени с диаманти и възможността да изберете най-спиращото дъха бижу. 

Годежен пръстен от платина

Платината е метал, познат с високата си и издръжливост и изключителна рядкост. Той е подходящ за годежни пръстени, благодарение на това, че не се износва и запазва блясъка си без поддръжка. Платината е идеална за активните половинки или за тези с чувствителна кожа, защото има хипоалергенни свойства. Пръстен от платина, който дава обещание за вечност в любовта е един от най-добрите избори, които може да направите. Плътността и тежестта на този метал го правят символ на здрава и силна връзка. 

На коя ръка се слага годежен пръстен

Общоприето е, че годежен пръстен се носи на безименният пръст на една от двете ръце. Според някои традиции, годежният пръстен се носи на безименния пръст на лявата ръка. Това вярване се основава на биологията на човек. Но как така? В безименния пръст се намира кръвоносен съд, който води чак до сърцето. Той е наречен “вената на любовта” и поради тази причина точно на този пръст се носи годежния пръстен. Други традиции, пък, вярват, че дясната ръка е божествена и заради това на нея се носят и годежният пръстен и халката. В днешно време обаче тези вярвания са на по-заден план, а личните предпочитания на човека са доста по-важни. Затова е добре да знаете какво предпочита Вашата половинка и според това да изберете подходящ пръстен. 

 

Магазини с луксозни годежни пръстени

Магазините за бижута, или по-точно тези за луксозни годежни пръстени са толкова важни, колкото и самия пръстен. Добре е да изберете магазин за бижута, който предлага истински сертификат за автентичност и гаранция на бижутата. Не забравяйте да проучите отзивите на Ваши познати и приятели, които са минали по този път, или ако решите да поръчате по интернет, прочетете отзивите на клиентите на магазина. И не на последно място, се доверете на сърцето си за този избор, така ще вземете най-подходящото решение. 

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Националният съвет на БСП се събира днес
Дата: 27/04, 08:35

Крал Чарлз III ще възобнови публичните си изяви
Дата: 27/04, 08:22

Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 27/04, 08:10

В 6:35 часа сутринта земетресение до Варна
Дата: 27/04, 08:07

Варненският кмет пусна снимки на среднощно чистене на града
Дата: 27/04, 07:571 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия