Силовият министър: Над 250 сигнала за купуване на гласове са получени в МВР


Дата: 18/10, 16:17

снимка: пресцентър МВР

В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, представени от служебния вътрешен министър Атанас Илков във връзка с резултатите от предприетите действия от МВР срещу престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Той добави, че данните по тази линия са динамични и се променят постоянно, предаде БТА.

Общият брой сигнали, постъпили в МВР, са над 250, като от тях три са за корпоративен вот, 10 – за неправомерна агитация, а тези без данни за престъпление – 149. Атанас Илков отбеляза, че целта на МВР е да стигне до по-високите нива по отношение лицата, които участват в купуването на гласове.

Проведени са 189 специализирани операции. Предупредените лица по Закона за МВР са близо 900, а задържаните по досъдебни производства са 36. Министърът отчете повече сигнали, акции и издадени предупреждения в сравнение с предходните избори. Той добави, че към момента няма сигнали или осъществени хакерски атаки във връзка с изборния процес.

Министърът съобщи още за акция, при която са установени товарни автомобили, които незаконно добиват дървен материал в района на Кърджали и Смолян. Той добави, че автомобилите са технически неизправни, изведени от експлоатация, по първоначални данни това са дърва, които най-вероятно ще послужат за предоставяне на гражданите срещу гласуване за определена политическа сила. 

Атанас Илков отбеляза, че акцент в работата на МВР е и противодействието на производството и пласирането на наркотици, нелегалната миграция, контрабандата с акцизните стоки, пътната безопасност и битовата престъпност.

Министърът отчете разбитите наскоро две лаборатории за наркотици в Бургас и Варна. Във връзка с борбата с контрабандата на акцизни стоки акцентира върху проведена полицейска операция и установена фабрика за производство на цигари с машина, която произвежда по 2800 къса в минута.

Системата BG-Alert сработи на 98%, т.е. 98% от клетките, които обслужват системата, сработиха, това е най-високият процент досега, коментира Атанас Илков във връзка с вчерашния тест

Вътрешният министър отчете още, че с 65 по-малко са загиналите при пътни произшествия към днешна дата спрямо миналата година. Той добави, че е имало среща с представителите на мотоклубовете в България заради няколко тежки пътни инцидента, при които загинаха мотористи.

Във връзка с рокадите в дирекции в МВР министърът посочи, че където се установи неефективност в работата, се предприемат действия. Той отрече промените, като тази в дирекция „Вътрешна сигурност“, да е свързана с изборите.

По отношение исканата му оставка от „БОЕЦ“ министър Атанас Илков отговори, че обвиненията към него са безпочвени. 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



БСП - Обединена левица с грандиозно събитие в Шумен на 21 октомври
Дата: 18/10, 18:30

В неделя Варна избира кметове на районите "Одесос" и "Приморски"
Дата: 18/10, 18:20

"Хамас" заяви, че няма да се разпадне след убийството на лидера ѝ Яхия Синуар
Дата: 18/10, 18:17

Ивелин Михайлов с пикантни подробности за варненски зъболекар, нает за купувач на гласове
Дата: 18/10, 18:06

Местим часовника за последен път през 2024 година преди важен ден за България
Дата: 18/10, 18:001 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия