ЕС разреши обединението на две авиокомпании


Дата: 04/07, 09:10

Пиксабей

Европейският съюз даде зелена светлина на споразумението за обединението на италианската авиокомпания ITA с германската Lufthansa. Целта на антитръстовия комитет на ЕС бе да защити лоялната конкуренция и правата на потребителите, съобщи БНР. 

На специалната за случая пресконференция министърът на икономиката и финансите на Италия Джанкарло Джорджети заяви: "Това беше проблемен и труден процес, но това е и голям италиански, германски и европейски успех".

Той уточни, че управлението на новото дружество ще зависи от акционерите чрез съответен  контрол, за да се гарантира спазването на целите, което не означава, че държавата ще се намесва.

Lufthansa ще придобие 41% дял от ITA Airways от акционера – министерството на икономиката и финансите чрез увеличение на капитала от 325 милиона евро.

В следваща фаза от новото дружество предстои увеличението му до 100% или общо инвестиции от над 800 милиона евро. Lufthansa ще бъде начело на IТА, въпреки че притежава по-малко от половината от акциите веднага след подписването на споразумението предвидено през ноември тази година.

Според изпълнителния  директор на Lufthansa Карстен Шпор връзките с Италия ще се подобрят, защото нейният икономически пазар на самолетните пътувания  е втори по значение след този на САЩ. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Лили Иванов с концерт тази вечер в Бургас
Дата: 07/07, 00:21

Нидерландия сложи край на мечтите на Турция
Дата: 07/07, 00:01

Нидерландия поведе на Турция
Дата: 06/07, 23:42

Нидерландия изравни на Турция
Дата: 06/07, 23:32

Таксите за автомагистралите в Сърбия
Дата: 06/07, 23:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия