Новият курс на БСП за ляво обединение - с пълна подкрепа от областните председатели на партията


Дата: 26/06, 14:43

Пълна подкрепа за поетия курс към обединение на левите хора получи новото ръководство на БСП от председателите на областните съвети на партията. Изпълняващият функциите председател Атанас Зафиров, организационният секретар и председател на ПГ Борислав Гуцанов и заместник-председателите Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и Владимир Москов обсъдиха с тях на  работно съвещание актуалната политическа обстановка в страната, както и започващия пълен отчетно-изборен цикъл и обстановката в БСП, след проведения последен пленум и взетите на него решения.

Новото ръководство на социалистите представи плана си за създаване на широко ляво обединение, от което има нужда страната.

На срещата беше подчертано колко е важно да се намали напрежението между институциите в страната като част от търсенето на изход от политическата криза.

Работното съвещание се проведе непосредствено след консултациите, които БСП проведе с президента Румен Радев във връзка с търсенето на формула за ново управление.

„Трябва да работим за формиране на една разумна пробългарска изпълнителна власт“, подчерта отново и.ф.  председател на БСП Атанас Зафиров. От своя страна председателят на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов допълни, че е необходимо да се работи за експертен кабинет на националното спасение с третия мандат. Областните структури на БСП се съгласиха с ръководството, че изборите в момента не са добър вариант за страната, въпреки че социалистите са готови за такива. Председателите на областните съвети на Плевен и Благоевград изразиха съжаление, че няма да има техни представители в парламента въпреки спечелените мандати.

Новото ръководство пое ангажимент за постоянен диалог с хората по места и съвместно взимане на решения.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Петровден e: Има забрана да се яде обичан плод
Дата: 29/06, 07:49

Здравословно хранене
Дата: 29/06, 07:30

Слънчев и топъл уикенд
Дата: 29/06, 07:27

На днешната дата в историята
Дата: 29/06, 07:13

Хороскоп за събота
Дата: 29/06, 07:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия