Предупреждение за дъжд и гръмотевици следобед на места


Дата: 18/08, 07:15

снимка: Булфото

Времето днес ще бъде слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици.

Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в София – около 33°.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат 28°-30°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в следобедните часове ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра – около 19°.

През първите дни от новата седмица над западната половина от страната ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, на места, главно в планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна; там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На повече места и по-интензивни ще бъдат явленията във вторник. Вятърът ще бъде слаб, от източната четвърт. Дневните температури слабо ще се понижат. Над Източна България вероятността за валежи е малка, ще има повече слънчеви часове. Вятърът там ще бъде до умерен, а температурите ще останат без съществена промяна.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Препатили сънародници отърваха болницата
Дата: 12/09, 00:40

Английски и Немски език за деца и ученици от 5 години до 12-ти клас с Учебен център "Скоростно Учене" - Варна
Дата: 12/09, 00:40

Преди 145 години княз Александър Батенберг въвежда институцията „княжески телохранители“
Дата: 12/09, 00:39

Отлични резултати с над 1000 чернодробни трансплантации в Acibadem, Турция
Дата: 12/09, 00:30

Джак Килби прави демонстрация на първата работеща интегрална схема
Дата: 12/09, 00:18

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия