Левски с победа срещу Локомотив (Пловдив)


Дата: 18/05, 22:35

Снимка Pexels 

Отборът на Левски постигна първа победа в плейофите на Първа лига, след като „сините“ надделяха над Локомотив (Пловдив) с 2:1 като гост в третия си двубой от първата шестица на шампионата.

Играчите на Николай Костов се озоваха в ролята на догонващи в резултата още в 10-ата минута след гол на Мичи Нтело, но само в рамките на три минути между 29-ата и 32-ата столичният тим направи пълен обрат с попадения на Вендерсон Цунами и Рикардиньо, предава БТА. 

Така Левски излезе еднолично на четвърто място в класирането с актив от 58 точки, като се откъсна на три точки пред „черно-белите“, които регистрираха трета поредна загуба в плейофите и остават на пета позиция. 

Преди началото на двубоя от Локомотив (Пловдив) почетоха със специална церемония футболистите от шампионския отбор на „железничарите“, който завоюва титлата в първенството през сезон 2003/2004. 

Срещата започна с възможност за Левски. Рикардиньо получи в противниковата половина и шутира силно от около 25 метра, но встрани от вратата.

В десетата минута обаче домакините поведоха в резултата с първия си шанс. Ангел Лясков изведе Мичи Нтело зад гърба на Хосе Кордоба и белгийският нападател преодоля безпроблемно Пламен Андреев за 1:0. 

В 29-ата минута „сините“ изравниха. Вендерсон Цунами бе изпуснат в наказателното поле на Локомотив след центриране от корнер и засече неспасяемо с глава от близка дистанция за 1:1.

Само три минути след това играчите на Николай Костов направиха пълен обрат. Асен Митков изведе с отлично подаване Рикардиньо сам срещу Кристиан Томов и бразилецът преодоля технично стража на „смърфовете“, за да изведе своя тим напред в резултата. 

В последната минута от редовното време на първата част Марин Петков овладя на границата на наказателното поле, финтира Кристиян Пешов и шутира по земята, но Томов реагира и улови.  

Втората част започна с още един точен удар за столичния тим дело на Патрик-Габриел Галчев. В 63-ата минута десният краен бранител на „сините“ получи нова възможност. Той се озова на стрелкова позиция в наказателното поле след бърза контраатака през центъра, но ударът му отново бе отразен от Томов. 

В 74-ата минута капитанът на Локомотив Димитър Илиев засече с глава центриране от пряк свободен удар, но Пламен Андреев бе на мястото си и улови. 

В 88-ата минута влезлият като резерва Джавад Ел Джемили отправи опасен изстрел по диагонала, преминал встрани от целта. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Двама загинали и 35 ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Дата: 02/06, 11:10

Беседа "Неделя на самарянката" - отец Стоян Махлелиев
Дата: 02/06, 11:07

Рон Едмъндс почина на 77 години
Дата: 02/06, 10:52

Регионалният министър: Ще удължим магистрала"Струма" край Симитли
Дата: 02/06, 10:38

Джокович с победа в най-късно завършилия мач в историята на „Ролан Гарос“
Дата: 02/06, 10:17

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия