Христо Петров: Ако едно прасе се снима до Зеленски, то не спира да бъде прасе


Дата: 28/04, 22:56

кадър: Бтв

„Има хора, които избират своите политици първо и преди всичко, за да изберат виновен, така че докато съм част от това, винаги ще бъда виновен. Иронията е, че според мен аз наистина има неща, за които съм виновен“, заяви Христо Петров от ПП-ДБ в „120 минути“ по bTV.

„Последните две години и половина се опитах да бъда обратното на това, което ме е дразнило в политиците предишните години. Опитах да помагам в социалната сфера, направих сдружение „Един българин“, опитвам се да помагам на деца от домове и да им организират образователни лагери през лятото. През тези години разбрах, че от човешка гледна точка успявам да осигуря лагери за децата и е много готино, но от политическа гледна точка това е една нула, защото не се прави така. Истинското политическо действие се прави на институционално ниво и това е основната причина да искам да бъда част от Европейския парламент“, каза Петров.

„Истинският подход е да се направи една европейска програма, за да може тези деца да имат право всяка година да ходят на лагер. Европейският съюз всяка година дава милиарди за какво ли не и начинът това да се направи не е на мускули, а институционално. Тази идея е представена вече в Европейския съвет и е срещнала добра подкрепа. Ако не направя това, пак ще съм виновен. Знам, че мога да го направя и че ми трябва подкрепа. Ще си я търся, но след изборите“, посочи Христо Петров.

По думите му в политиката у нас няма единен Запад.

„Има хора, които искрено мислят доброто на страна и помагат. Има и такива, които спазват собствените си интереси. И все са запад. Правили са ми впечатление законопроекти, които се вкарват от определени хора в парламента и облагодетелстват дадена партньорска държава. Ще задам един въпрос на американските ни партньори. Ако аз имам информация за един американски политик, че той е престъпник, корумпиран, направил е бели и е ощетил своята държава, кое е правилното – да дам цялата информация, която имам на съответната държава или да хвана този депутат и да го накарам да внесе закон, с който задължава Америка да купува само български домати. Мисля, че те много добре разбират какво ги питам и много се надявам да дадат отговора преди изборите на българския народ. Не на мен, защото аз и моите колеги го знаем отговора“, отбеляза Христо Петров.

Според него посоката на ПП трябва да бъде определяна от хора като Николай Денков, Кирил Петков и Асен Василев.

„Ние имаме желание да бъдем европейска партия, това не са просто празни приказки. Това, че ползваш за индулгенция това, че си европеец, ще изиграе лоша шега на нашите партньори. Представете си едно прасе – ако то се снима до Зеленски, то не спира да бъде прасе. То просто е прасе, което има снимка със Зеленски. Така че ми се иска да избягаме от тази съдба и да бъдем истински европейци, а не декоративни“, каза Петров.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



14 май 1944 г. – Честит рожден ден, Джордж Лукас!
Дата: 14/05, 00:05

Естетичната медицина е по-безопасна, когато си в опитни ръце
Дата: 13/05, 23:50

Владо Зомбори спечели "Капките"
Дата: 13/05, 23:41

Как се правят здрави нерви?
Дата: 13/05, 23:30

Отбелязваме Деня на данъчната свобода
Дата: 13/05, 23:211 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия