Чанта за лаптоп - какво трябва да знаем преди покупка?


Дата: 30/01, 20:43

Чантата за лаптоп е като застраховка на машината, без която не можете. Преди да закупите здрава и надеждна чанта за вашия преносим компютър, има неща, които трябва да вземете предвид. Кои са те - четете в статията.

Сдобили сте се с нов и мощен лаптоп, а сега е време да защитите инвестицията си чрез избора на качествена чанта, в която да го носите. И тук вероятно започват колебанията - на пазара се предлагат толкова много модели, че е трудно да се спрете на най-добрия. За да ви улесним, ето няколко критерия, които да вземете предвид, преди да се отправите в интернет магазините или големите вериги за модни продукти и аксесоари, като например ССС.

Започнете от размера

Толкова различни размери и дизайни могат да ви объркат - твърди калъфи за носене на ръка, хоризонтални модели с дръжки и презрамка за рамо, вертикални раници с ергономичен гръб и още, и още варианти на чанта за лаптоп. Първото нещо е да проверите дали избраният от вас аксесоар ще събере лаптопа ви. В описанието на продуктите обикновено са указани съвместимите размери на екраните, например 15 или 16 инча. Не купувайте по-голяма чанта, защото компютърът ви ще се клатушка вътре при носене. Уверете се също, че отделението за лаптопа е подплатено - това ще абсорбира ударите и ще защити машината.

Оттук изберете конкретния дизайн. Ако всеки ден пътувате в градския транспорт, носейки лаптопа на работни срещи, презентации или лекции, изберете твърда чанта за носене през рамо, която ще ви осигури допълнителна протекция. Ако се движите основно пеша, с велосипед или скутер, най-добрата опция е чанта за лаптоп в стил раница.

Качеството на материалите - не правете компромиси

Вече знаете какво търсите, остава да изберете възможно най-здравия модел. Добре е чантата за лаптоп да е кожена или поне да разполага с водоустойчиво покритие за дъждовните дни. Алтернативата за любителите на сигурността са твърдите калъфи и тънките пластмасови корпуси за още повече здравина. Те също така могат да бъдат облицовани с велур, текстил и друг непромокаем синтетичен материал. Недостатъкът им е, че са прекалено плоски, тоест побират само лаптопа и не предвиждат място за други предмети. Ако сте си харесали именно такъв модел за по-делова и минималистична визия, то най-добре е да го носите в по-голяма раница или чанта.

Обърнете внимание на качеството на циповете - те са много важни за сигурността на чантата. По-големите модели за по-обемни лаптопи се предлагат с допълнителни шевове, вътрешна подплата и регулируеми презрамки. По правило тези модели се носят като раница на гръб, за да разпределят максимално тежестта и да не натоварват раменете и кръста ви. Не забравяйте, че изобилие от модели ви очаква в сайта и във физическите магазини на доказани търговци, сред които и ССС.

Функционалности - според стила и нуждите ви

В повечето случаи се налага да носим повече неща, отколкото лаптопа. Затова е добре, ако чантата има отделни джобове и вътрешни разделители за другите ви аксесоари, например флашки, кабели, зарядни, мишка, таблет, ключове или портмоне. Това ще предпази лаптопа ви от удари и драскотини, а другите ви джаджи - от тежестта на лаптопа. Всичко, което ви трябва, ще намирате по-лесно, защото ще си е на мястото.

Важно е също да помислите и за своето здраве и комфорт. Препоръчваме ви да се спрете на модел с регулируеми презрамки, какъвто несъмнено ще намерите и в малките, и в големите магазини, например ССС. Така ще може да адаптирате аксесоара спрямо тялото си, а още по-добре ще е, ако презрамките имат подплата. Така тежестта ще се разпредели равномерно върху раменете ви и няма да ви притискат.

Повече от желани са всички защитни елементи, като скрити джобове, защитни системи и опции за заключване, особено ако използвате обществен транспорт и след работа имате навика да посещавате ресторанти, молове или други публични места.

И накрая, стилът на чантата има значение за изразяването на вашата индивидуалност. Кожените вложки, цветовата схема, комбинацията от текстури и детайли - всичко това ще превърне чантата за лаптоп в моден асесор, с който всеки ден да се чувствате стилни, модерни и уверени.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 00:30

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 29/03, 00:30

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 29/03, 00:30

29 март 1848 – Ниагарският водопад престава да тече
Дата: 29/03, 00:15

Още един заподозрян е задържан за атентата в Москва
Дата: 28/03, 23:25

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия