ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1, ще търсят мнозинство с партиите, готови за реформи


Дата: 24/04, 12:30

Снимка Булфото, архив

ПП-ДБ се регистрираха за участие на предстоящите парламентарни и европейски избори, които ще се проведат на 9 юни тази година. Този път обаче в коалицията няма да се включат "Зелено движение" и "Средна европейска класа", които по-рано заявиха, че няма да участват в съвместно явяване, предава Фокус.

При регистрацията присъстваха лидерите на коалицията Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов, както и народни представители от групата. 

Пред журналисти Кирил Петков заяви, че ПП-ДБ няма да се откаже от реформите. Той бе категоричен, че нямало да оставят "държавата да се управлява от Пеевски". 

Въпреки че социологическото проучване на "Тренд" от днес показа близо 10% разлика между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, Петков заяви, че очаква в изборния ден да има "достатъчно свободни хора, които ще дадат бюлетината за нормална европейска държава". 

Христо Иванов каза, че ще обяснят на своите избиратели, че ПП-ДБ ще работят с партиите, които са готови да направят реформите. Според него именно заради нежеланието на досегашното управляващо мнозинство да осъществи промените, страната е отишла на шести предсрочни парламентарни избори. 

"Готови сме да поемем отговорност само на мнозинство, което е готово да извърши тези реформи", заяви Иванов. Той постави записаните в меморандума на ПП-ДБ приоритети като основа, от която ще се тръгне за съставянето на мнозинство.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На този ден в историята - Отпечатана е Абагар. Първата книга на новобългарски
Дата: 06/05, 00:30

Гергьовден е
Дата: 06/05, 00:18

Почина Сесар Луис Меноти
Дата: 05/05, 23:50

Температурите вървят нагоре в понеделник
Дата: 05/05, 23:30

"Евровизия 2024" започна, въпреки призивите за бойкот
Дата: 05/05, 23:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия